Gluténmentes sajtos kenyér
Iri mama egy gluténmentes sajtos kenyérrel bővítette gluténmentes receptgyűjteményünket!
Péksütemény is kifogyott, így rögtön a kedvenc sajtos GM kenyerem gyúrtam be. Most ezek a lisztek vannak itthon.
Hozzávalók (12 szelet):
- 300 g Schär Mix B lisztkeverék
- 100 g It’s us Miklós bread Mix gluténmentes lisztkeverék
- 6 g só
- 3 g xantán, elhagyható
- 5 g gluténmentes porélesztő
- 60 g reszelt mozzarella sajt, elhagyható
- 30 g olívaolaj
- 200 g langyos tej vagy növényi alternatíva
- 160-180 g langyos víz, attól függ milyen lisztből készült
A gluténmentes sajtos kenyér elkészítése:
- Száraz hozzávalókat tálba mérem, elkeverem.
- Ezután a reszelt sajtot, ezzel is elkeverem.
- Majd a langyos tejet, olajat teszem hozzá.
- Elkezdem összeállítani a tésztát, mindig apránként adagolva teszem bele a langyos vizet.
- Erre figyeljetek ha másik liszttel készült.
- Kézzel bedagasztom a tésztát, kenyér formára igazítva, sütő lemezre teszem.
- Duplájára kelesztem, majd 180 °C fokos sütőben, légkeveréssel 35 -40 percig sütöm.
- Rácson hagyom kihűlni, majd zacskóba csomagolva tárolom.
- Nagyon finom lett ismét.
- Ha tetszik készítsétek el Ti is.
Jó étvágyat kívánok hozzá.
Elkészítési idő: 90 perc
Nehézségi szint: kezdő
Tápanyagtartalom |
az egészben |
1 szelet gluténmentes Sajtos kenyérben |
Energia |
8104 kJ / 1934 kcal |
975 kJ / 161 kcal |
Zsír |
49,7 g |
4,1 g |
amelyből telített zsírsavak |
18,3 g |
1,5 g |
Szénhidrát |
326,0 g |
27,2 g |
amelyből cukrok |
26,3 g |
21,9 g |
Rost |
20,4 g |
1,7 g |
Fehérje |
33,0 g |
2,8 g |
Só |
10,20 g |
0,85 g |
A gluténmentes sajtos kenyér tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: élesztő glutén és tejmentes gluténmentes péksütemények It's us Mikló's bread mix gluténmentes lisztkeverék ivóvíz olívaolaj reggeli rizsital sajt Schär Mix B só tej uzsonna és tízórai xantán