Sajtos tallér gluténmentes IR barát változatban
Vendégek jönnek? Valamilyen finom sós gluténmentes ropogtatni valót szeretnénk? Készítsünk gluténmentes sajtos tallért! Borozgatáshoz, TV nézéshez tökéletes
- 12,5 dkg reszelt * trappista sajt
- 1 kávéskanál só
- 5 dkg puha margarin (vagy * vaj)
- 1,25 dl Alpro natúr joghurt alternatíva
- 17,5 dkg barna rizsliszt
- 4,5 dkg Glutenix zabpehelyliszt
Elkészítés:
- Az alapanyagokat jó alaposan összegyúrjuk, majd 6 részre osztjuk.
- Golyókat formázunk belőle, és ostyasütőben megsütjük.
Készíthetünk hozzá valamilyen finom mártogatót is!
TIPP laktózérzékenyeknek:
- * használjanak laktózmentes változatokat
- Tudta, hogy sok félkemény és kemény sajt természetes módon laktózmentes? Így deríthetjük ki!
Nehézségi szint: kezdő
Elkészítési idő: 30 perc
Tápanyagtartalom | az egészben | 6 db. esetén 1 tallérban (kb. 8,5 dkg) |
8 db. esetén 1 tallérban (kb. 6,5 dkg) |
Energia | 1634 kcal /8084 kJ | 276 kcal 1153 kJ | 204 kcal / 852 kJ |
Fehérje | 51,2 g | 8,5 g | 6,4 g |
Zsír | 81,2 g | 13,5 g | 10,2 g |
amelyből telített zsírsavak | 27,9 g | 4,7 g | 3,5 g |
Szénhidrát | 163,3 g | 27,2 g | 20,4 g |
amelyből cukrok | 6,4 g | 1,1 g | 0,8 g |
Rost | 13,1 g | 2,2 g | 1,6 g |
A gluténmentes sajtos tallér recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: 30 perc alatt alpro barna rizsliszt bor Glutenix gluténmentes party snack gluténmentes tallér gluténmentes zabpehelyliszt margarin növényi joghurtalternatíva reszelt sajt só sós sós aprósütemények