Gluténmentes sajtos, vajkrémes pogácsa
Iri mama egy gluténmentes sajtos, vajkrémes pogácsával bővítette gluténmentes receptgyűjteményünket!
Kipróbáltam az új Mimem cirok pékáru gluténmentes lisztkeveréket. Pár hete a Mimen pogácsa lisztkeveréket. Nagyon finom volt, most a kettőt összekeverve sütöttem belőle szuper pogácsát.
Hozzávalók (37 db):
- 250 g Mimen pogácsa lisztkeverék
- 100 g Mimen cirok pékáru lisztkeverék
- 6 g só
- 5 g psyllium rost útifűmaghéj
- 5 g gluténmentes porélesztő
- 70 g reszelt sajt (nálam mozzarella) tejmentesen készítve elhagyható vagy növényi alternatívával elkészíthető
- 100 g natúr joghurt vagy növényi alternatíva
- 100 g margarin
- 150 g tej vagy növényi alternatíva
Rétegek közé:
- 40 g vajkrém
Tetejére:
- 30 g langyos tej (vagy növényi ital, pl. rizs) + csipet chili paprika
A gluténmentes sajtos, vajkrémes pogácsa elkészítése:
- Száraz hozzávalókat tálba mérem, elkeverem.
- Hozzáadom a margarint, elmorzsolom.
- Belekeverem a reszelt sajtot, elvegyítem.
- Majd a joghurttal és a tejjel begyúrom a tésztát.
- Azonnal kinyújtom, háromba hajtom.
- Újra nyújtom,hajtom.
- Kinyújtom, lekenem vajkrémmel, háromba hajtom.
- 1,5 cm vastagra elnyújtom, 4-5 cm átmérőjű szaggatóval kiszúrom.
- Papírral bélelt tepsibe teszem, langyos tej+ paprika keverékével lekenem, duplájára kelesztem.
- 180 °C fokos sütőben, 18 percig sütöm.
- Kívűl ropogós, belül puha, szaftos pogácsa .
Jó étvágyat kívánok hozzá.
Elkészítési idő: 60-80 perc
Nehézségi szint: kezdő
Tojás mentes, tejmentesen is elkészíthető.
(recept tápértékszámítása folyamatban)
A gluténmentes sajtos, vajkrémes pogácsa tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: élesztő glutén és tejmentes gyors It's us mimen cirkos lisztkeverék joghurt margarin mimen gluténmentes lisztkeverék növényi joghurtalternatíva psyllium rost (útifűmaghéj) reggeli rizsital sajt só sós sós aprósütemények tej uzsonna és tízórai vajkrém vendégváró