Gluténmentes sajtos zsemle Air fryerben sütve
Iri mama egy gluténmentes sajtos zsemlével bővítette gluténmentes receptgyűjteményünket!
Sütöttem már sok sajtos kenyeret, egyebeket. Valahogy a zsemle kimaradt. Hogy fokozzam Air fryerben készítettem most. Nagyon finom lett.
Hozzávalók (9 db):
- 200 g Schär Mix B lisztkeverék
- 220 g It’s us Mikló’s bread mix lisztkeverék
- 8 g só
- 3 g cukor
- 5 g útifűmaghéj
- 7 g porélesztő
- 80 g reszelt mozzarella sajt
- 350 g langyos víz (nem elírás, ehhez a recepthez ennyi kell)
- 25 g étolaj
A gluténmentes sajtos zsemle elkészítése:
- Minden száraz hozzávalót tálba mérek, összekeverem.
- Ezután a reszelt sajttal átforgatom, majd a vízzel összeállítom a tésztát.
- Végül az olajjal kidolgozom. Puha, lágy tésztát kapunk.
- Másik liszttel készítve több folyadékot vesz fel!!
- Így pihentetem 10 percig.
- Utána 9 db bucit gömbölyítek, rögtön Air fryer üstjébe teszem, benne kelesztem duplájára.
- A gépet nem kapcsolom be! Ezután 180 °C fokon 16 percig sütöm.
- Megfordítom, 180 percig még 4 percig sütöm.
- Ezután rácson hagyom kihűlni majd zacskóba csomagolva tárolom.
- Lehet fagyasztóba tenni, de napokig puha marad, így nem szükséges.
- Nagyon finom.
Jó étvágyat kívánok .
Elkészítési idő: 80 perc
Nehézségi szint: kezdő
(recept tápértékszámítása folyamatban)
A gluténmentes sajtos zsemle tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: Air fryerben sütött cukor élesztő étolaj gluténmentes péksütemények gluténmentes zsemle It's us Mikló's bread mix gluténmentes lisztkeverék ivóvíz mozzarella psyllium rost (útifűmaghéj) reggeli sajt só uzsonna és tízórai