Gluténmentes sajtpuffancs recept
- 12 dkg natúr krémsajt
12 dkg puha vaj
1 mokkáskanál só
16 dkg rizsliszt
A tetejére:
- 1 db tojás a lekenéshez
- 10-15 dkg gouda sajt
Elkészítés:
- A puha vajat és a krémsajtot alaposan összekeverjük, majd hozzáadjuk a sót és a rizslisztet és elkeverjük benne. Hűtőbe tesszük minimum 1 órára.
- Közben a sajtból kb. 20 db 1 x 1 cm-es kockát vágunk, a többit lereszeljük.
- Rizslisztes kézzel diónyi (vagy kisebb) darabokat tépünk a masszából, kicsit kilapítjuk a tenyerünkben, egy darabka sajtot teszünk a közepébe, majd összecsippentjük a széleket és gombócot formázunk belőle.
- Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a kis, falatnyi gombócokat és tojással kenjük le a tetejüket.
- Megszórjuk reszelt sajttal és sütőbe toljuk és süstjük 175 °C-on 20-25 percet.
- Ha megpirult a sajt a tetején, elzárhatjuk a sütőt.
Elkészítési idő: 40 perc + pihentetés
Nehézségi fok: könnyű
TIPPEK: laktózérzékenyeknek!
- Recept címke: krémsajt reszelt sajt rizsliszt sós sós aprósütemények tojás vaj