Gluténmentes sárgabarackos (Tira-) Misu
KolosFreeFood receptválogatásunk egy gluténmentes sárgabarackos (Tira-) Misuval bővült.
Ha valami igazán finom desszertre vágysz, amelynek az alapja hasonlít a tiramisura? Csak, glutén-tej-tojás és cukormentesen, akkor ezt a sárgabarackos csodát ki kell próbálnod. Bárki igazán könnyedén elkészítheti, szinte pillanatok alatt készen van. Egyedül a pihentetéssel érdemes várni, hogy valódban, igazán hideg legyen ez a desszert, ami valljuk be, nyár derekán igazán jól fog esni, hűsíteni.
Hozzávalók (3 személyre):
Tészta:
- 180 g Szafi free Ripsz / Pászka
Joghurtos réteg:
- 125 g növényi mascarpone (VegaArt)
- 200 g Alpro vaníliás növényi joghurt
- 2 teáskanál negyedannyi édesítő
- csipet só
- pár csepp vanília kivonat
Sárgabarackos réteg:
- 350 g kimagozott sárgabarack
- 0,5 dl víz
- 1 teáskanál negyedannyi édesítő
- pár csepp frissen facsart citromlé
- 1 kávéskanál psyllium rost útifűmaghéj
- csipet só
Tetejére, dekoráció:
- 1-2 db sárgabarack
A gluténmentes sárgabarackos (Tira-) Misu elkészítése:
- A kimagozott sárgabarackhoz adjunk vizet egy kisebb lábásban.
- Tegyük hozzá az édesítőt, csipet sót és az útifűmaghéjat.
- Kezdjük el főzni.
- Főzzük sűrűre, igazán puhára a barackokat.
- Ha kész, tegyük félre addig hűlni, amíg elkészül a joghurtos, mascarponés réteg.
- A joghurtot, és a növényi mascarponét a sóval és az édesítővel alaposan keverjük össze egy botmixer segítségével.
- Kezdjük egy rétegezni egy üvegtálban. (1 literes tálban el fog férni)
- Alsó réteg legyen a ripsz / pászka. (a pászkát harmadoljuk le, és így lesznek egyforma vastagságúak a rétegek)
- Erre rétegezzük a joghurtos rész felét.
- Újra jöhet a pászka darabok.
- Erre öntsük a kissé kihűlt, sűrű sárgabarackot.
- Újra jöhet a pászka darabok.
- Erre rétegezzük a joghurtos rész második felét.
- Dekorációként tegyünk rá összevágott sárgabarack darabokat.
- Tegyük be a hűtőszekrénybe, pihentessük akár egy egész éjszakán át.
- Jól lehűtve tálaljuk.
Jó étvágyat
Nehézségi szint: kezdő
Elkészítés idő: 30 perc + pihentetés
Tápanyagtartalom |
az egészben |
1 adag Sárgabarackos (Tira-) Misuban |
Energia |
6188 kJ / 1477 kcal |
1031 kJ / 246 kcal |
Zsír |
58,6 g |
9,8 g |
amelyből telített zsírsavak |
46,4 g |
7,7 g |
Szénhidrát |
191,0 g |
31,8 g |
amelyből cukrok |
76,7 g |
12,8 g |
Rost |
33,7 g |
5,6 g |
Fehérje |
36,2 g |
6,0 g |
Só |
5,34 g |
0,89 g |
A gluténmentes sárgabarackos (Tira-) Misu tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: 30 perc alatt citrom édes édesítőszer glutén és tejmentes gyors ivóvíz növényi joghurtalternatíva növényi mascarpone alternatíva psyllium rost (útifűmaghéj) reggeli sárgabarack só Szafi Free gluténmentes lisztek tej - tojás - gluténmentes tiramisu tojásmentes uzsonna és tízórai vanília aroma