Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Gluténmentes sárgabarackos (Tira-) Misu

misu recept gluténmentesenKolosFreeFood receptválogatásunk egy gluténmentes sárgabarackos (Tira-) Misuval bővült.

Ha valami igazán finom desszertre vágysz, amelynek az alapja hasonlít a tiramisura? Csak, glutén-tej-tojás és cukormentesen, akkor ezt a sárgabarackos csodát ki kell próbálnod. Bárki igazán könnyedén elkészítheti, szinte pillanatok alatt készen van. Egyedül a pihentetéssel érdemes várni, hogy valódban, igazán hideg legyen ez a desszert, ami valljuk be, nyár derekán igazán jól fog esni, hűsíteni. 

Hozzávalók (3 személyre):

Tészta:

  • 180 g Szafi free Ripsz / Pászka

Joghurtos réteg:

  • 125 g növényi mascarpone (VegaArt)
  • 200 g Alpro vaníliás növényi joghurt
  • 2 teáskanál negyedannyi édesítő
  • csipet só
  • pár csepp vanília kivonat

Sárgabarackos réteg:

  • 350 g kimagozott sárgabarack
  • 0,5 dl víz
  • 1 teáskanál negyedannyi édesítő
  • pár csepp frissen facsart citromlé
  • 1 kávéskanál psyllium rost útifűmaghéj
  • csipet só

Tetejére, dekoráció:

  • 1-2 db sárgabarack

A gluténmentes sárgabarackos (Tira-) Misu elkészítése:

  • A kimagozott sárgabarackhoz adjunk vizet egy kisebb lábásban.
  • Tegyük hozzá az édesítőt, csipet sót és az útifűmaghéjat.
  • Kezdjük el főzni.
  • Főzzük sűrűre, igazán puhára a barackokat.
  • Ha kész, tegyük félre addig hűlni, amíg elkészül a joghurtos, mascarponés réteg.
  • A joghurtot, és a növényi mascarponét a sóval és az édesítővel alaposan keverjük össze egy botmixer segítségével.
  • Kezdjük egy rétegezni egy üvegtálban. (1 literes tálban el fog férni)
  • Alsó réteg legyen a ripsz / pászka. (a pászkát harmadoljuk le, és így lesznek egyforma vastagságúak a rétegek)
  • Erre rétegezzük a joghurtos rész felét.
  • Újra jöhet a pászka darabok.
  • Erre öntsük a kissé kihűlt, sűrű sárgabarackot.
  • Újra jöhet a pászka darabok.
  • Erre rétegezzük a joghurtos rész második felét.
  • Dekorációként tegyünk rá összevágott sárgabarack darabokat.
  • Tegyük be a hűtőszekrénybe, pihentessük akár egy egész éjszakán át.
  • Jól lehűtve tálaljuk.

Jó étvágyat

Nehézségi szint: kezdő

Elkészítés idő: 30 perc + pihentetés

Tápanyagtartalom

az egészben

1 adag Sárgabarackos (Tira-) Misuban

Energia

6188 kJ / 1477 kcal

1031 kJ / 246 kcal

Zsír

58,6 g

9,8 g

  amelyből telített zsírsavak

46,4 g

7,7 g

Szénhidrát

191,0 g

31,8 g

  amelyből cukrok

76,7 g

12,8 g

Rost

33,7 g

5,6 g

Fehérje

36,2 g

6,0 g

5,34 g

0,89 g

A gluténmentes sárgabarackos (Tira-) Misu tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

gluténmentes misu recept

gluténmentes sárgabarackos misu

Kategória: , , ,