Gluténmentes sonkás gombás pestos pizza
Iri mama receptválogatásunk egy gluténmentes sonkás gombás pestos pizzával bővült.
Kipróbáltam a Mester Család pizza porát. Nagyon kellemes meglepetés volt. Csak ajánlani tudom mindenkinek.
Hozzávalók (8 szelet):
- 250 g Mester Család pizza por
- 50 g Schär Mix IT univerzális lisztkeverék (lehet csak Mester liszttel készíteni)
- 150 g langyos víz
- 100 g langyos laktózmentes tej
- 25 g vaj vagy margarin
- 2 g cukor
- 3 g só
- 3 g porélesztő
- 5 g útifűmaghéj
- 20 g étolaj
Feltét:
- 40 g pesto
- 80 g gépsonka
- 100 g mozzarella sajt
- 100 g gomba konzerv (szűrt)
A gluténmentes sonkás gombás pestos pizza elkészítése:
- Tészta száraz hozzávalóit tálba mérem, elkeverem.
- Hozzáadom a langyos vizet és tejet, összeállítom a tésztát.
- Végül vajat (margarint), olajat teszem hozzá, robot géppel sima tésztát keverek.
- Picit lágyabb lesz mint a szokásos tészta, de így a jó. 22 cm átmérőjű formát olajjal lekenem, beleigazítom ,nyomkodom.
- Lekenem vastagon pestoval, megrakom gombával, sonkával. Végül megszórom mozzarellaval.
- Így kelesztem duplájára.
- 180 °C fokon légkeveréssel 20 percig sütöm. Sütő függő.Színén,illatán érződik mikor kész. Ízlés szerint lehet ketchuppal, majonézzel is fogyasztani. Nagyon finom lett.
Jó étvágyat kívánok!
Nehézségi szint: kezdő
Előkészítési idő: 60 perc
(recept tápértékszámítása folyamatban)
A gluténmentes sonkás gombás pestos pizza tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: cukor élesztő étolaj főétel gomba gyors ivóvíz margarin mozarella sajt pesto pizza psyllium rost (útifűmaghéj) Schär Mix it só sonka tej vaj