Gluténmentes sós rúd szezámaggal – klasszikusok
Nem véletlen, hogy sokan szeretik a sós rudakat szezámmaggal. Finom. Gluténmentes sós rudak szezámmagos szórással.
Hozzávalók: kb. 30 kicsi, vagy 15 nagy rúdhoz
- 400 g Schär Farina gluténmentes lisztkeverék
- 250 g túró
- 125 g margarin (vagy vaj)
- 2 + 1 db közepes méretű (M-es) tojás (1 a kenéshez kell)
- 70 g Alpro növényi joghurtalternatíva (vagy natúr joghurt)
- 60 g víz
- 3 g gluténmentes porélesztő
- 10 g útifű maghéj
- só
- kevés rizsliszt
- szezámmag a szóráshoz
Elkészítés:
- A porélesztőt kézmeleg vízben feloldjuk, és az összes alapanyaggal együtt alaposan kidolgozzuk.
- 20 percet pihentetjük.
- Rizslisztes lapon átdolgozzuk (kissé ragadós a tészta!)
- Majd kinyújtjuk 1-1,5 ujjnyi vastagra és felcsíkozzuk.
- Minden csíkot kissé megtekerünk, sütőpapíros tepsire tesszük, lekenjük tojással, megszórjuk szezámmaggal és 180 °C fokra előmelegített sütőben 10-20 perc alatt megsütjük.
Nehézségi szint: kezdő
Elkészítési idő: 60 perc
Tápanyagtartalom | az egészben | 30 kicsi készítése 1 rúdban |
16 nagy készítése 1 rúdban |
Energia | 2747 kcal / 11455 kJ | 91 kcal / 379 kJ | 183 kcal / 763 kJ |
Fehérje | 60,9 g | 2,0 g | 4,1 g |
Zsír | 108,1 g | 3,6 g | 7,2 g |
amelyből telített zsírsavak | 32,0 g | 1,1 g | 2,1 g |
Szénhidrát | 364,1 g | 12,1 g | 24,3 g |
amelyből cukrok | 17,0 g | 0,6 g | 1,1 g |
Rost | 30,4 g | 1,0 g | 2,0 g |
A gluténmentes sós rúd recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: alpro élesztő lisztkeverék margarin növényi joghurtalternatíva rizsliszt Schär Farina só sós aprósütemények szezámmag tojás túró víz