Gluténmentes spenótos mindenmentes gnocchi
KolosFreeFood receptválogatásunk egy gluténmentes spenótos mindenmentes gnocchival bővült.
Nem szerettem volna tojást felhasználni a tésztához. Így most gnocchi készült, spenóttal. Tojáspótlásként chia mag került bele. Érdemes elkészíteni, nagyon finom vegán tészta készült belőle.
Hozzávalók (2 főre):
- 80 g friss spenót
- 1,5 dl víz
- 3 g só
- 1 evőkanál napraforgó étolaj
- 220 g It’s us barna rizsliszt
- 1 evőkanál chia mag darálva
- ½ teáskanál It’s us útifűmaghéj őrlemény
- ízlés szerint frissen őrölt bors
Főzéshez:
- bőséges víz
- 2 teáskanál só
- 1 teáskanál napraforgó étolaj
A gluténmentes spenótos mindenmentes gnocchi elkészítése:
- A friss spenótot az 1,5 dl vízzel aprítógépben aprítsuk össze.
- Ezt adjuk a darált chia maghoz, útifűmaghéj őrleményhez.
- Keverjük bele a barna rizslisztet.
- Sóval, frissen őrölt borssal együtt alaposan dolgozzuk össze egy gumikesztyű segítségével.
- Kis gombócokra osszuk a kész tésztát.
- Ezeket sodorjuk ujjnyi vastagságúra.
- Egyforma méretűre vágjuk fel.
- Minden egyes kis rudat nyomjunk meg villával, ez adja majd a jellegzetes gnocchi mintát.
- Azonnal ki lehet főzni, bőséges forrásban lévő sós-olajos vízben.
- Megfőve, leszűrve szinte bármely mártáshoz, növényi sajthoz jól illik.
Jó étvágyat kívánok!
Nehézségi szint: kezdő
Elkészítési idő: 30-35 perc
(recept tápértékszámítása folyamatban)
A gluténmentes spenótos mindenmentes gnocchi tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: 30 perc alatt bors chia mag étolaj főétel gluténmentes tészta gyors ivóvíz psyllium rost (útifűmaghéj) reggeli rizsliszt só spenót