Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Gluténmentes spenótos zöldséges szósz, tésztával

gluténmentes tészta receptKolosFreeFood receptválogatásunk egy gluténmentes spenótos zöldséges szószos, tésztával bővült.

A sok-sok húsos, téli napok után jólesik a szervezetnek zöldséges, zöldséges szószos tészta. Könnyű ebéd, legfinomabb növényi sajtalternatívával. A zöldségekhez kiválóan passzol a fokhagyma és a kakukkfű is. Villámgyorsan elkészíthető finomság. Mindenkinek bátran ajánlom.

Hozzávalók (3 főre):

Zöldséges szószhoz:

  • 400 g paradicsom 
  • 140 g kápia paprika
  • 100 g bébispenót
  • 60 g gomba
  • 50 g növényi tejfölalternatíva
  • 7-8 szem fokhagyma
  • 4-5 evőkanál extra szűz olíva olaj
  • 2 teáskanál szárított kakukkfű
  • ízlés szerint frissen őrölt bors
  • 1 teáskanál só
  • 50 ml víz

Tészta:

  • 200 g Kitti’s rizses-köleses fusilli tészta

Tetejére:

  • 50 g növényi sajtalternatíva

A gluténmentes spenótos zöldséges szószos, tészta elkészítése:

  • A fokhagymát hámozzuk meg, de ne aprítsuk fel.
  • Mossuk meg a kápia paprikát, ás kockázzuk fel.
  • Mossuk meg a gombát, és azt is körülbelül ugyanakkora kis kockára vágjuk fel.
  • Ugyan így járjunk el a paradicsommal is.
  • A bébispenótot bő vízzel mossuk át, csepegtessük le a felesleges vizétől.
  • Olíva olajon futassuk át a fokhagymákat.
  • Ne égessük meg, erre ügyeljünk.
  • Ezután mehet bele a gomba és a kápia paprika is.
  • Kevergessük sűrűn, amíg a gomba nem enged vizet.
  • Máris szórjuk rá a szárított kakukkfüvet.
  • Hagyjuk, hogy a gomba alól elpárologjon a víz.
  • Ha ez megtörtént mehet bele a felaprított paradicsom.
  • Eresszen levet, kicsit legyen „szottyat.”
  • Öntsük rá a bébispenótot, és a növényi tejfölalternatívát is.
  • A spenótot csak pár pillanatig főzzük a vegán tejföllel.
  • Őröljünk rá friss borsot, adjuk hozzá a sót.
  • Öntsük hozzá a kevés fizet.
  • Egyet rottyanjon a zöldségünk, és kissé pürésítsük is botmixer segítségével.
  • Nem kell teljesen lepürésíteni, úgy lesz rusztikus, ha egy-két spenótlevél, paprika darab egyben marad.
  • Ezelőtt már neki is állunk főzni a rizses-köleses fusillit.
  • Ehhez a tésztához csak sót adtam a forrásban lévő vizéhez.
  • A tészta 6 perc alatt kész lesz.
  • Megfőtt tésztát osszuk el a tányérokon.
  • Szedjünk rájuk a szószból.
  • Reszeljünk rá növényi sajtalternatívát.

Jó étvágyat kívánok!

Nehézségi szint: kezdő

Elkészítési idő: 30 perc

(recept tápértékszámítása folyamatban)

A gluténmentes spenótos zöldséges szósz, tésztával tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

Kategória: , , ,