Gluténmentes spenótos zöldséges szósz, tésztával
KolosFreeFood receptválogatásunk egy gluténmentes spenótos zöldséges szószos, tésztával bővült.
A sok-sok húsos, téli napok után jólesik a szervezetnek zöldséges, zöldséges szószos tészta. Könnyű ebéd, legfinomabb növényi sajtalternatívával. A zöldségekhez kiválóan passzol a fokhagyma és a kakukkfű is. Villámgyorsan elkészíthető finomság. Mindenkinek bátran ajánlom.
Hozzávalók (3 főre):
Zöldséges szószhoz:
- 400 g paradicsom
- 140 g kápia paprika
- 100 g bébispenót
- 60 g gomba
- 50 g növényi tejfölalternatíva
- 7-8 szem fokhagyma
- 4-5 evőkanál extra szűz olíva olaj
- 2 teáskanál szárított kakukkfű
- ízlés szerint frissen őrölt bors
- 1 teáskanál só
- 50 ml víz
Tészta:
- 200 g Kitti’s rizses-köleses fusilli tészta
Tetejére:
- 50 g növényi sajtalternatíva
A gluténmentes spenótos zöldséges szószos, tészta elkészítése:
- A fokhagymát hámozzuk meg, de ne aprítsuk fel.
- Mossuk meg a kápia paprikát, ás kockázzuk fel.
- Mossuk meg a gombát, és azt is körülbelül ugyanakkora kis kockára vágjuk fel.
- Ugyan így járjunk el a paradicsommal is.
- A bébispenótot bő vízzel mossuk át, csepegtessük le a felesleges vizétől.
- Olíva olajon futassuk át a fokhagymákat.
- Ne égessük meg, erre ügyeljünk.
- Ezután mehet bele a gomba és a kápia paprika is.
- Kevergessük sűrűn, amíg a gomba nem enged vizet.
- Máris szórjuk rá a szárított kakukkfüvet.
- Hagyjuk, hogy a gomba alól elpárologjon a víz.
- Ha ez megtörtént mehet bele a felaprított paradicsom.
- Eresszen levet, kicsit legyen „szottyat.”
- Öntsük rá a bébispenótot, és a növényi tejfölalternatívát is.
- A spenótot csak pár pillanatig főzzük a vegán tejföllel.
- Őröljünk rá friss borsot, adjuk hozzá a sót.
- Öntsük hozzá a kevés fizet.
- Egyet rottyanjon a zöldségünk, és kissé pürésítsük is botmixer segítségével.
- Nem kell teljesen lepürésíteni, úgy lesz rusztikus, ha egy-két spenótlevél, paprika darab egyben marad.
- Ezelőtt már neki is állunk főzni a rizses-köleses fusillit.
- Ehhez a tésztához csak sót adtam a forrásban lévő vizéhez.
- A tészta 6 perc alatt kész lesz.
- Megfőtt tésztát osszuk el a tányérokon.
- Szedjünk rájuk a szószból.
- Reszeljünk rá növényi sajtalternatívát.
Jó étvágyat kívánok!
Nehézségi szint: kezdő
Elkészítési idő: 30 perc
(recept tápértékszámítása folyamatban)
A gluténmentes spenótos zöldséges szósz, tésztával tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: 30 perc alatt bors főétel fokhagyma gomba gyors It’s us Kitti’s gluténmentes tészták ivóvíz kakukkfű növényi sajt-alternatíva olívaolaj paprika paradicsom só spenót tejföl alternatíva tészta