Gluténmentes sütőtökös gofri – édesen
KolosFreeFood receptválogatásunk egy gluténmentes sütőtökös gofrival bővült.
Rengeteg gofrit készítettem mostanság. Volt már sós, édes is. Most újra visszatértem az édes vonalhoz. Mivel itt az ősz, ezért aztán került a tésztájába reszelt, párolt sütőtök is, fahéjasan. Került a tésztájába is cukor, így valóban édeskés íze lett, pláne a sütőtök eleve édes mivolta miatt.
Hozzávalók (14 db gofri):
- 350 g sütőtök (tisztítva)
- 1 mokkáskanál őrölt szerecsendió
- 2 mokkáskanál őrölt fahéj
- 4 db tojás
- 100 g cukor
- csipet só
- 50 g olvasztott növényi vaj
- 350 g Mester Család kelt tészta liszt
- 1 evőkanál gluténmentes sörélesztőpehely
Sütéshez:
- 2 evőkanál napraforgó étolaj
A gluténmentes sütőtökös gofri elkészítése:
- A sütőtököt reszeljük le.
- Szórjuk meg a kétféle fűszerrel.
- Tegyük be mikrohullámú sütőbe és maximális teljesítmény mellett pároljuk meg 5 perc alatt.
- Tegyük félre hűlni.
- Üssük fel a tojásokat.
- Mérjük bele a cukrot és a sót is.
- Csurgassuk hozzá az olvasztott növényi margarint is.
- Verjük fel robotgép segítségével.
- Ha már habos a tojás, adjuk hozzá a párolt sütőtököt.
- Keverjük el.
- Mehet bele a sörélesztőpehely és a liszt is.
- Alaposan keverjük el.
- Tegyük félre kissé pihenni a tésztát.
- Ha már eltelt 5-7 perc, kenjük le a gofrisütő belsejét napraforgó étolajjal.
- Süssük készre a gofrikat.
- Porcukorral, esetleg csokoládé öntettel tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Nehézségi szint: kezdő
Elkészítési idő: 35 perc
(recept tápértékszámítása folyamatban)
A gluténmentes sütőtökös gofri tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: cukor édes étolaj gyors Mester Család kelt tészta lisztkeverék őrölt fahéj só sörélesztőpehely sütőtök szerecsendió tojás vaj