Gluténmentes tavaszi, csokoládés granola pohárdesszert
KolosFreeFood receptválogatásunk egy gluténmentes tavaszi, csokoládés granola pohárdesszerttel bővült.
Végre itt a tavasz. Legkedvesebb tavaszi, kora nyári gyümölcsöm az eper. Az eperhez klasszikusan igen jól illik a csokoládé. Nem volt sok időm, de nagyon szívesen ettem volna valami édességet. Így született meg a gluténmentes csokoládés granola, epermártással és növényi tejszínhabalternatívával. Mennyei lett. Próbáljátok ki ti is!
Hozzávalók (6 adag):
- 250 g Avena GoFit gluténmentes csokoládés granola
- 500 g friss eper
- 50 ml víz
- 1 teáskanál agar-agar
- 60 g cukor
- negyed bio citrom reszelt héja
- csipet só
- 250 ml növényi tejszínhabpótló
- 1 evőkanál zsírszegény holland porcukor
Dekorációnak:
- 1-2 teáskanál kakaópor
A gluténmentes tavaszi, csokoládés granola pohárdesszert elkészítése:
- Az epret mossuk meg.
- Kevés vízzel kezdjük el főzni.
- Adjuk hozzá a cukrot, a sót és reszeljünk hozzá a pici citromhéjat.
- Amikor már alaposan összefőtt az eper, szórjuk bele az agar-agart.
- Gyors mozdulatokkal csomómentesre keverjük el.
- Majd forraljunk rajta egyet.
- Tegyük félre a tűzről.
- Verjük fel a növényi tejszínhabalternatívát.
- Amikor már majdnem kemény a hab, szórjuk hozzá a porcukrot.
- Vegyünk elő 6 db dekoratív poharat.
- Egyenletesen oszlassuk el bennük a csokoládés granolát.
- Erre szedjük rá a kissé összeállt epermártást, szintén egyenletesen eloszlatva a 6 pohárban.
- A felvert növényi habot is halmozzuk a poharakba.
- Szórjuk meg kevés kakaóporral.
- Tálaljuk is.
Jó étvágyat kívánok!
Nehézségi szint: kezdő
Elkészítési idő: kevesebb, mint 30 perc
(recept tápértékszámítása folyamatban)
A gluténmentes tavaszi, csokoládés granola pohárdesszerttel tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: 30 perc alatt agar-agar citrom cukor édes eper granola gyors ivóvíz kakaópor növényi habtejszín alternatíva poharas desszertek porcukor reggeli só uzsonna és tízórai vendégváró