Körteleves glutén- és tejmentes leves
Készítsünk körtelevest! Minden nap fogyasszunk gyümölcsöket!
- 1 kg körte
- 0,5 dl rizsital („rizstej”)
- 1 dl rizs főzőkrém („rizstejszín”)
- szegfűszeg
- fahéj
- ízlés szerint édesítőszer
- 1 kávéskanál citromlé
Elkészítés
- A körtét megpucoljuk, megmossuk, apró kockákra vágjuk
- Feltesszük főni a rizstejben a fahéjjal, szegfűszeggel, édesítővel, és citromlével.
- Amikor megfőtt, botmixerrel pépesítjük, majd hozzáadjuk a rizstejszínt és még kb. 5 percig főzzük.
Nehézségi szint: könnyű
Elkészítési idő: 35 perc
Tápanyagtartalom | az egészben | 4 adag esetén
1 adagban (kb. 3 dl) |
6 adag esetén
1 adagban (kb. 2 dl) |
Energia | 658 kcal / 2744 kJ | 165 kcal / 686 kJ | 109 kcal / 457 kJ |
Fehérje | 4,4 g | 1,1 g | 0,7 g |
Zsír | 11,4 g | 2,9 g | 1,9 g |
amelyből telített zsírsavak | 0,9 g | 0,2 g | 0,2 g |
Szénhidrát | 130,2 g | 32,6 g | 21,7 g |
amelyből cukrok | 108,8 g | 27,2 g | 18,2 g |
Rost | 62,1 g | 15,5 g | 10,4 g |
A gluténmentes körteleves recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: citrom édesítőszer glutén és tejmentes gyümölcsleves körte leves rizsital rizstejszín szegfűszeg tej - tojás - gluténmentes