Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Körteleves glutén- és tejmentes leves

Készítsünk körtelevest! Minden nap fogyasszunk gyümölcsöket!

körtés leves gluténmentes receptHozzávalók: 4 – 6 adag

Elkészítés

  • A körtét megpucoljuk, megmossuk, apró kockákra vágjuk
  • Feltesszük főni a rizstejben a fahéjjal, szegfűszeggel, édesítővel, és citromlével.
  • Amikor megfőtt, botmixerrel pépesítjük, majd hozzáadjuk a rizstejszínt és még kb. 5 percig főzzük.

Nehézségi szint: könnyű

Elkészítési idő: 35 perc

Tápanyagtartalom az egészben 4 adag esetén

1 adagban (kb. 3 dl)

6 adag esetén

1 adagban (kb. 2 dl)

Energia 658 kcal / 2744 kJ 165 kcal / 686 kJ 109 kcal / 457 kJ
Fehérje 4,4 g 1,1 g 0,7 g
Zsír 11,4 g 2,9 g 1,9 g
  amelyből telített zsírsavak 0,9 g 0,2 g 0,2 g
Szénhidrát 130,2 g 32,6 g 21,7 g
  amelyből cukrok 108,8 g 27,2 g 18,2 g
Rost 62,1 g 15,5 g 10,4 g

A gluténmentes körteleves recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

Kategória: ,