Gluténmentes téli céklasaláta dióval és dióolajjal
KolosFreeFood receptválogatásunk egy gluténmentes téli céklasaláta dióval és dióolajjal bővült.
Javában benne vagyunk a télben. Ekkor van csak szüksége igazán a szervezet számára vitamin és ásványianyag utánpótlásnak. Most téli hozzávalókat választotta ehhez a finom salátához. Mellé dió, Malea Maroslele Aranya dióolaja és méz is került a frissen facsart citromlé mellé. Nagyon finom lehet akár vacsorára is.
Hozzávalók (4 adag):
- 2 db cékla (450 g)
- 1 db nagyobb sárgarépa (180 g)
- 1 db alma (180 g)
- 1 evőkanál méz
- 2 csipet só
- 1 db citrom frissen facsart leve
- ízlés szerint frissen őrölt bors
- 1 evőkanál Malea Maroslele Aranya dióolaj
- 20 g dió
- 50 g görög fehér növényi sajtalternatíva
A Gluténmentes téli céklasaláta dióval és dióolajjal elkészítése:
- Mossuk meg és hámozzuk meg a hozzávalókat.
- Egy reszelő nagyobb lyukú részén reszeljük le egymás után a répát, céklát és az almát is.
- Tegyük egy tálba.
- Szórjuk meg kevés sóval.
- Tegyük rá a mézet.
- Frissen őröljünk rá borsot.
- Hagyjuk magára amíg a diót megpirítjuk.
- A diót száraz forró serpenyőben forrósítsuk fel.
- Amikor finom dió illat száll a serpenyőből azonnal vegyük ki onnan a diót.
- Nagyobb darabokra törjük.
- Szórjuk rá a salátára.
- Öntsük rá a dió olajat is.
- Alaposan keverjük el.
- Morzsoljuk rá a görög fehér növényi alternatívát.
- Tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Nehézségi szint: kezdő
Elkészítési idő: kevesebb, mint 30 perc
(recept tápértékszámítása folyamatban)
A gluténmentes téli céklasaláta dióval és dióolajjal tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.