Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Gluténmentes téli céklasaláta dióval és dióolajjal

céklasaláta recept gluténmentesenKolosFreeFood receptválogatásunk egy gluténmentes téli céklasaláta dióval és dióolajjal bővült.

Javában benne vagyunk a télben. Ekkor van csak szüksége igazán a szervezet számára vitamin és ásványianyag utánpótlásnak. Most téli hozzávalókat választotta ehhez a finom salátához. Mellé dió, Malea Maroslele Aranya dióolaja és méz is került a frissen facsart citromlé mellé. Nagyon finom lehet akár vacsorára is.

Hozzávalók (4 adag):

  • 2 db cékla (450 g)
  • 1 db nagyobb sárgarépa (180 g)
  • 1 db alma (180 g)
  • 1 evőkanál méz
  • 2 csipet só
  • 1 db citrom frissen facsart leve
  • ízlés szerint frissen őrölt bors
  • 1 evőkanál Malea Maroslele Aranya dióolaj
  • 20 g dió
  • 50 g görög fehér növényi sajtalternatíva

A Gluténmentes téli céklasaláta dióval és dióolajjal elkészítése:

  • Mossuk meg és hámozzuk meg a hozzávalókat.
  • Egy reszelő nagyobb lyukú részén reszeljük le egymás után a répát, céklát és az almát is.
  • Tegyük egy tálba.
  • Szórjuk meg kevés sóval.
  • Tegyük rá a mézet.
  • Frissen őröljünk rá borsot.
  • Hagyjuk magára amíg a diót megpirítjuk.
  • A diót száraz forró serpenyőben forrósítsuk fel.
  • Amikor finom dió illat száll a serpenyőből azonnal vegyük ki onnan a diót.
  • Nagyobb darabokra törjük.
  • Szórjuk rá a salátára.
  • Öntsük rá a dió olajat is.
  • Alaposan keverjük el.
  • Morzsoljuk rá a görög fehér növényi alternatívát.
  • Tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok!

Nehézségi szint: kezdő

Elkészítési idő: kevesebb, mint 30 perc

(recept tápértékszámítása folyamatban)

A gluténmentes téli céklasaláta dióval és dióolajjal tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

gluténmentes céklasaláta recept

gluténmentes céklasaláta recept

Kategória: , ,