Olcsó, gyorsan elkészíthető gluténmentes – baconos krumpli lepény
Vica gluténmentes tócsni receptje gyorsan és egyszerűen készíthető el.
- 1 kg krumpli
- só (ízlés szerint)
- bors
- 2 tojás
- 2 evőkanál gluténmentes rizsliszt
- 1 marék bébi spenót
- 2 gerezd fokhagyma
- 250 g bacon
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
- A burgonyát hámozzuk meg és reszeljük le nagy lyukú reszelőn, majd tegyük egy szűrőbe.
- A krumplit sózzuk meg a szűrőben és hagyjuk egy picit állni (kb. 15 percet), hogy a nedvesség kifolyjon belőle.
- A pihentetett krumplit nyomkodjuk ki, hogy a maradék nedvesség is távozzon, majd tegyük egy tálba és adjuk hozzá a tojásokat, a lisztet, a feldarabolt bébi spenótot, a zúzott fokhagymát és a bacont.
- Ezt borsozzuk és keverjük össze, hogy massza állaga legyen.
- Egy serpenyőt hevítsünk fel némi olajjal és a masszánk felét tapogassuk jól bele. Süssük ropogósra mindkét oldalát, majd a massza másik felével ismételjük meg ugyanezt.
- Tejföllel, zöldségekkel finom laktató ebéd vagy vacsora!
Elkészítési idő: pihentetéssel együtt kb. 30 perc
Nehézségi szint: könnyű
Tápanyagtartalom | az egészben (2 db. lepény) | 1 db. lepényben |
Energia | 8326 kJ / 1987 kcal | 4163 kJ / 993 kcal |
Zsír | 89,3 g | 44,7 g |
amelyből telített zsírsavak | 31,4 g | 15,7 g |
Szénhidrát | 211,2 g | 105,6 g |
amelyből cukrok | 7,4 g | 3,7 g |
Rost | 30,4 g | 15,2 g |
Fehérje | 70,6 g | 35,3 g |
Só | 6,8 g | 3,40 g |