Gluténmentes tökvirág mártásos olasz tészta
KolosFreeFood receptválogatásunk egy gluténmentes tökvirág mártásos olasz tésztával bővült.
Olaszországban voltunk pár napot. Ott láttam, hogy milyen fantasztikus mártást tudnak összedobni tökvirágból. Ahogy hazaértem, azonnal ki kellett próbálnom ezt a finomságot is. Hihetetlen ízvilágú ebéd lett a végeredmény.
Hozzávalók (2 személyre):
Tökvirág mártáshoz:
- 80 g tökvirág
- 40 g dió (nálam most mogyoró)
- 10 g friss bazsalikomlevél
- 25 g növényi parmezán
- 50 ml tésztafőzőlé
- ízlés szerint frissen őrölt bors
- 1 mokkáskanál só
- 200 ml extraszűz olíva olaj
Növényi parmezán
- 50 g kesudió
- 25 g sörélesztőpehely
Tészta:
- 200 g tészta
- főzővíz
- só
A gluténmentes tökvirág mártásos olasz tészta elkészítése:
- A kesudiót picit pirítsuk le egy teflon serpenyőben.
- Tegyük bele egy kávédarálóba.
- Öntsük hozzá a sörélesztőpelyhet is.
- Daráljuk össze az egészet.
- Öntsük ki egy kis tálba. (ezt bármire másra is fel tudjuk használni, ahol parmezánt szeretnénk)
- A tökvirágokat mossuk meg.
- Ugyan így a bazsalikomot is.
- Csöpögtessük le.
- Tegyük oda forralni a tészta vizet, és főzzük készre.
- Szedjük le a kis zöld szárukat.
- Tegyük bele egy turmixba.
- Mehet bele a dió is (most mogyoró volt itthon)
- Halmozzuk bele a növényi parmezánt is.
- Mehet bele a bazsalikom is.
- Öntsük hozzá az olíva olajat is.
- Amikor kifőtt a tészta, úgy szűrjük le, hogy hagyjunk meg belőle.
- A forró tésztára öntsük a mártást.
- Erre a forró főzőlevet.
- Keverjük el alaposan.
- Tetejére tehetünk pár szem bazsalikom levelet.
Jó étvágyat kívánok!
Nehézségi szint: kezdő
Elkészítési idő: 30 perc
(recept tápértékszámítása folyamatban)
A gluténmentes tökvirág mártásos olasz tészta tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: bazsalikom bors csicseriborsótészta dió gluténmentes tészta ivóvíz kesudió mogyoró olívaolaj parmezán só sörélesztőpehely tészta