Gluténmentes töltött Naan kenyér
Iri mama egy gluténmentes töltött Naan kenyérrel lepett meg minket.
Van már egy ilyen naan kenyerem az oldalon, azt tovább gondolva készült ez a töltött verzió. Nagyon finom, érdemes kipróbálni.
Hozzávalók (4 db):
- 260 g Schär Mix B gluténmentes lisztkeverék (másik liszttel is készíthető)
 - 150 g tej (lehet víz is)
 - 130 g joghurt (vagy tejföl, vagy kefír, vagy növényi alternatíva)
 - 3 g só
 - 6 g psyllium útifűmaghéj
 - 7 g porélesztő
 - 20 g olaj
 - Nagy csipet mixed herbs (kakukkfű, rozmaring, oregánó stb.)
 
Töltéshez:
- 4 szelet sonka (bármilyen jó)
 - 4 szelet lapka sajt (bármilyen jó)
 
A gluténmentes töltött Naan kenyér elkészítése:
- Minden száraz hozzávalót kimérek egy tálba, alaposan elkeverem.
 - Joghurttal készítettem, ha másik alternatívát választotok figyeljétek a folyadék mennyiségét, mert eltérő lehet mint amit megadtam.
 - Minden lisztnek és joghurtnak, stb. más a folyadék felvétele.
 - Kézzel elkeverem, lehet géppel is, mikor összeáll a tészta, apránként adagolom a langyos tejet, míg rugalmas tésztát nem kapok.
 - Végül az olajjal kidagasztom a tésztát.
 - Lefedve, szobahőmérsékleten duplájára kelesztem.
 - Ez lehet 1 óra is, de kevesebb is, attól függ milyen meleg van a lakásban.
 - Lisztezett gyúrólapon 4 részre osztom a tésztát.
 - Fogok egy részt elfelezem, 15-18 cm átmérőjű körre nyújtón.
 - Erre teszem az 1-1 szelet sonkát és a sajtot.
 - Kinyújtom a másik felét, ráteszem a tetejére.
 - Szüleit körben összecsípem, hogy sütés közben nehogy kiszökjön a sajt.
 - Így készítem a többit is.
 - Mikor elkészült, egy tapadás mentes serpenyőt előmelegítem.
 - Száraz serpenyőbe teszem az első töltött Naan kenyeret,3 percig sütöm az egyik oldalán, nagyon alacsony hőmérsékleten.
 - Megfordítom, másik oldalán is 3 percig sütöm.
 - Nem szabad magas hőmérsékleten, mert meg ég, és a közepe nyers marad.
 - Többit is így sütöm meg.
 - Lehet töltelék nélkül is sütni, és ezután betölteni.
 - Jól tekerhető, formázható.
 - Fokhagymás tejfölbe mártogatva fogyasztottuk.
 - Nagyon finom.
 
Jó étvágyat kívánok hozzá 🙂.
Elkészítési idő:
- 10 perc dagasztás
 - 1 óra kelesztés (lehet kevesebb is)
 - 24 perc sütés
 
Nehézségi szint: kezdő
| 
 Tápanyagtartalom  | 
 az egészben  | 
 1 db. Töltött Naan kenyérben  | 
| 
 Energia  | 
 5610 kJ / 1339 kcal  | 
 1403 kJ / 334 kcal  | 
| 
 Zsír  | 
 35,7 g  | 
 8,9 g  | 
| 
 amelyből telített zsírsavak  | 
 11,8 g  | 
 3,0 g  | 
| 
 Szénhidrát  | 
 214,9 g  | 
 53,7 g  | 
| 
 amelyből cukrok  | 
 24,5 g  | 
 6,1 g  | 
| 
 Rost  | 
 21,2 g  | 
 5,3 g  | 
| 
 Fehérje  | 
 30,5 g  | 
 7,6 g  | 
| 
 Só  | 
 7,36 g  | 
 1,84 g  | 
A gluténmentes töltött Naan kenyér recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: gluténmentes kenyér gluténmentes péksütemények joghurt kakukkfű lisztkeverék olaj oregánó psyllium rost (útifűmaghéj) reggeli rozmaring sajt Schär Mix B só sonka tej uzsonna és tízórai
 


		
		
		
		








            Gluténmentes dió bundás, Kolos féle túrógombóc
             Bizonyára tudjátok már, hogy a tejfehérje mentes diétából legjobban a túró hiányzik. Most elkészítettem túrógombócot,...			 
            Gluténmentes hamis fekete erdő pohárdesszert – sütés nélkül
             Kánikula, meleg és forróság a konyhában is. Épp ezért nem is szerettem volna bekapcsolni a...			 
            Gluténmentes cukkinis-répás sonkás tekercs
             Interneten többször is szembe jött velem ez a recept. Saját ízlésem szerint alakítottam át és...			 
            Gluténmentes cukkinis tócsni
             Az egyik legfinomabb nyári zöldség a cukkini. Könnyen elkészíthető. Most egy percek alatt elkészíthető, tócsnival...			 

