Gluténmentes tormakrémes sonkatekercs Kolosfreefood módjára
KolosFreeFood receptválogatásunk egy gluténmentes tormakrémes sonkatekerccel bővült.
Régi ízek, hagyományos finomságok. Gyerekkoromban többször is fogyasztottunk sonkatekercset különleges alkalmakkor. Most, hogy már tudom, hogy glutén- és tejfehérje érzékeny vagyok, újra kellett gondolnom ezt a finomságot. Az egyik diszkontláncban mentes, hajszálvékony sonkaszeleteket lehet vásárolni. Ebbe töltöttem be a tormakrémet. Bátran ajánlom mindnekinek.
Hozzávalók (10 db):
- 200 g szenvicssonka szelet (10 db)
- 100 g növényi vajalternatíva
- 4 evőkanál Its us Naturbit barna rizsliszt
- 200 ml növényi főzőkrém alternatíva
- 100 g növényi sajthelyettesítő
- 2-3 evőkanál ecetes reszelt torma
- 2 teáskanál só
- ízlés szerint frissen őrölt bors
- ízlés szerinti reszelt szerecsendió
A gluténmentes tormakrémes sonkatekercs Kolosfreefood módjára elkészítése:
- A vaj alternatívából 80 g -ot melegítsünk fel egy kisebb edényben.
- Amikor elolvadt, szórjuk meg barna rizsliszttel.
- Gyors mozdulatokkal keverjük el a lisztet.
- Öntsük rá a növényi főzőtejszínt.
- Kevergetés mellett sűrűre főzzük.
- Vegyük le a tűzről és tegyük félre hűlni.
- Reszeljük le a növényi sajthelyettesítőt.
- Ha már meghűlt a mártás alapja, adjuk hozzá a reszelt sajtot.
- Tegyük bele a maradék (20 g) növényi vajat is.
- Fűszerezzük.
- Tegyük bele a reszelt tormát is.
- Alaposan habosra keverjük el.
- Tegyük bele habzsákba a krémet.
- A habzsák végét vágjunk.
- A sonkaszeletek egyik végére (majdnem a teljes végére) nyomjunk egy adag habot.
- Tekerjük fel.
- Tegyük félre hűlni, és már tálalhatjuk is.
Jó étvágyat kívánok!
Nehézségi szint: kezdő
Elkészítési idő: kb. 30 perc
(recept tápértékszámítása folyamatban)
A gluténmentes tormakrémes sonkatekercs tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: bors gluténmentes party snack rizsliszt sajt só sonka szerecsendió torma vaj vendégváró