Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Gluténmentes tortilla chips készítése házilag

gluténmentes tortilla chips készítése otthon tortilla chips receptHozzávalók 24-30 db háromszöghöz:

  • 200 g kukoricaliszt
  • fél mokkáskanál sütőpor
  • fél mokkáskanál só
  • 2 evőkanál étolaj
  • 1,5 dl meleg víz
  • napraforgó olaj (a sütéshez)

Elkészítés:

  • A kukoricalisztben elkeverjük a sót és a sütőport, majd hozzáadjuk az olajat és kb. 1 dl vizet.
  • Elkezdjük összegyúrni, majd fokozatosan adagoljuk a vizet, amíg a tészta ruganyossá össze nem áll.
  • Az így kapott tésztát kukoricaliszttel meghintett deszkán kis adagokban kilapítjuk, kinyújtjuk és kis háromszögeket vágunk belőle.
  • A háromszögeket aztán forró olajban pár perc alatt ropogósra sütünk. Sütéskor figyeljünk oda, hogy ne süssük túl, mert akkor kemény lesz!

TIPP:

  • Mártogató receptek a gluténmentes tortilla chipshez!
  • Tehetünk a tésztába szezámmagot vagy akár apróra vágott hagymát is!

Elkészítési idő: 40 perc

Nehézségi szint: kezdő

Tápérték egy darabban (24 db esetében):

Energia 40,3 kcal / 168,6 kJ
Zsír 1,5 g
amelyből telített zsírsavak 0,2 g
Szénhidrát 5,9 g
Fehérje 0,8 g
Élelmi rost 0,5 g

A gluténmentes tortilla chips recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Dékei Zóra, weboldalunk dietetikusa végezte el.

Kategória: , ,