Gluténmentes trópusi, kókuszos zabpelyhes pohárdesszert
KolosFreeFood receptválogatásunk egy gluténmentes trópusi, kókuszos zabpelyhes pohárdesszerttel bővült.
Nemrég a trópusi vidéken jártam. Egyik legtöbbet fogyasztott gyümölcs a nyáron a maracuja volt a mangó mellett. Igyekeztem felhasználni ezeket a gyümölcsöket, és egy ízletes, trópusi pohárdesszert tetejére. Próbáljátok ki, nem fogtok csalódni benne.
Hozzávalók (8 adag):
- 100 g It’s us Naturbit gluténmentes zabpehely
- 500 ml növényi joghurtalternatíva
- 500 ml növényi ital (most kókuszital)
- 80 g 1:4 (negyedannyi) édesítőszer
- csipet só
- 100 g kókuszreszelék
- 250 ml növényi tejszínalternatíva
- 1 evőkanál negyedannyi édesítőszer (cukor) ledarálva porcukorként
Tetejére:
- 4 db maracuja
- 1 db egész, érett mangó
A gluténmentes trópusi, kókuszos zabpelyhes pohárdesszert elkészítése:
- A gluténmentes zabpelyhet keverjük össze a kókuszreszelékkel.
- Öntsük hozzá a tejital és a növényi joghurt alternatívát.
- Mérjük hozzá az édesítőszert és a sót.
- Forraljuk, főzzük össze alaposan.
- Kissé sűrű lesz, ha megfő a zabpehely a kókusszal.
- Tegyük félre hűlni.
- Addig pucoljuk meg a mangót, és pürésítsük össze (leturmixoljuk)
- Megmossuk és kettévágjuk a maracujákat.
- Verjük fel a növényi tejszínhelyettesítőt.
- Forgassuk össze a megfőtt, már kissé kihűlt zabpelyhes-kókuszos alappal.
- Így a desszert alapja könnyeddé válik.
- Tegyük bele poharakba.
- Néhány tetejére a leturmixolt mangópürét, másokra pedig friss maracuja gyümölcshúst kanalazzunk.
- Tegyük hűtőszekrénybe hűlni.
- Hidegen a legfinomabb.
Jó étvágyat kívánok!
Nehézségi szint: kezdő
Elkészítési idő: 30 perc és a hűtés
| Tápanyagtartalom | az egészben | 1 adag gluténmentes trópusi, kókuszos zabpelyhes pohárdesszertben |
| Energia | 10508 kJ / 2508 kcal | 1314 kJ / 314 kcal |
| Zsír | 148,8 g | 18,6 g |
| amelyből telített zsírsavak | 108,0 g | 13,5 g |
| Szénhidrát | 228,1 g | 28,5 g |
| amelyből cukrok | 108,0 g | 13,5 g |
| Rost | 61,3 g | 7,7 g |
| Fehérje | 46,1 g | 5,8 g |
| Só | 3,40 g | 0,43 g |
A gluténmentes trópusi, kókuszos zabpelyhes pohárdesszert tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: 30 perc alatt cukor édes édesítőszer glutén és tejmentes gyors kókuszital kókuszreszelék mangó Naturbit lisztkeverék növényi joghurtalternatíva poharas desszertek porcukor reggeli rizsital só tej - tojás - gluténmentes tejmentes thai tojásmentes uzsonna és tízórai











Gluténmentes dió bundás, Kolos féle túrógombóc
Bizonyára tudjátok már, hogy a tejfehérje mentes diétából legjobban a túró hiányzik. Most elkészítettem túrógombócot,...
Gluténmentes hamis fekete erdő pohárdesszert – sütés nélkül
Kánikula, meleg és forróság a konyhában is. Épp ezért nem is szerettem volna bekapcsolni a...
Gluténmentes cukkinis-répás sonkás tekercs
Interneten többször is szembe jött velem ez a recept. Saját ízlésem szerint alakítottam át és...
Gluténmentes cukkinis tócsni
Az egyik legfinomabb nyári zöldség a cukkini. Könnyen elkészíthető. Most egy percek alatt elkészíthető, tócsnival... 

