Gluténmentes trópusi zabpelyhes gluténmentes sütemény
KolosFreeFood receptválogatásunk egy gluténmentes trópusi zabpelyhes sütemény recepttel bővült.
Végre eljött a nyár, vagyis legalább a nyár előszele. Ha már nyár, akkor ideje hozzányúlni a friss ananászhoz, kókuszhoz és kókusztejhez. Maradt még pár szem koktélcseresznyém is. Így született meg ez az igazán finom, nyári desszert. Nem mellesleg sok-sok zabpehely és kókuszreszelék található a desszertben.
Hozzávalók (8 adag):
- 250 ml kókusztej (cukrozatlan)
- 50 ml kókuszital
- 4 db egész tojás
- 120 g cukor
- 1 zacskó vaníliás cukor
- csipet só
- 250 g Avena GoFit gluténmentes zabpehely
- 150 g kókuszreszelék
Tetejére:
- 100 g friss ananász
- 12 szem koktélcseresznye
A gluténmentes trópusi zabpelyhes sütemény elkészítése:
- A tojásokat a kókusztejjel és a cukrokkal, sóval alaposan verjük fel.
- Öntsük hozzá a kókuszitalt is.
- Ismét habosítunk rajta újra.
- Mérjük hozzá a zabpelyhet és a kókuszreszeléket is.
- Keverjük el az összes hozzávalót.
- Közepes méretű tepsit béleljünk ki sütőpapírral.
- Öntsük bele a masszát.
- Tetejére vágjuk rá az ananászt, majd tűzdeljük bele a koktélcseresznyét is.
- Előmelegített, 170 °C fokos sütőben süssük készre kb. 17 perc alatt.
- Amikor már kezd a tészta oldala aranybarnára váltani, már készen is van a sütemény.
- Kihűtve szeleteljük.
Jó étvágyat kívánok!
Nehézségi szint: kezdő
Elkészítési idő: 35 perc
(recept tápértékszámítása folyamatban)
A gluténmentes trópusi zabpelyhes sütemény tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: ananász cukor gluténmentes zabpehely gyors kókuszital kókuszreszelék kókusztej reggeli só tojás uzsonna és tízórai vaníliás cukor