Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Gluténmentes túró fánk

gluténmentes túró fánkIri mama receptválogatásunk egy gluténmentes túró fánkkal bővült.

Ez a gluténmentes fánk gyorsan elkészíthető, és nagyon finom. Leves utáni második fogásnak készítettem.

Hozzávalók (50 db):

Sütéshez:

  • 2 dl olaj

tálaláshoz amit szeretünk:

  • lekvár, Nutella, csokiszósz stb.

A gluténmentes túró fánk elkészítése:

  • Nagyobb méretű tálba teszem a túrót, villával alaposan összetöröm.
  • Beleütöm a tojásokat, cukrot, sót, narancs reszelt héját, simára keverem.
  • Ezután a lisztet, sütőport, útifűmaghéjat, újra alaposan elkeverem.
  • Végül a kefírrel kikeverem.
  • Egy serpenyőben olajat melegítek, két evőkanál segítségével, dió nagyságú gombócokat gömbölyítek.
  • Pár perc alatt készre sütöm.
  • Gyorsan sül, nem szívja magába az olajat.
  • Papírtörlőre szedem, tálalom.
  • Mindenki ízlésének megfelelően porcukorral szórva, vagy lekvárral, nutellával fogyasztja.

Jó étvágyat kívánok hozzá.

Elkészítési idő: 30 perc

Nehézségi szint: kezdő

Tápanyagtartalom az egészben 1 db. gluténmentes
túrófánkban
Energia 8043 kJ / 2058 kcal 173 kJ / 42 kcal
Zsír 108,2 g 2,2 g
  amelyből telített zsírsavak 27,3 g 0,5 g
Szénhidrát 202,5 g 4,1
  amelyből cukrok 47,0 g 0,1 g
Rost 10,5 g 0,3 g
Fehérje 54,1 g 1,1 g
4,48 g 0,09 g

A gluténmentes túró fánk tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

gluténmentes túró fánk

gluténmentes túrófánk

Kategória: , , , ,