Gluténmentes túrós pogácsa
Vendégvárónak vagy tízóraira is kiváló túrós falatok, elkészítése nagyon könnyű, még keleszteni sem szükséges.
Hozzávalók: 30 db túrós pogácsához
- 45 dkg * túró
- 25 dkg Naturbit gluténmentes zabpehely
- 12,5 dkg Naturbit gluténmentes zabpehelyliszt
- 2-3 kávéskanál só
- 2 db közepes méretű (M-es) tojás
- 0,5 dl ivóvíz
- 1 dl * joghurt
- 1 csomag gluténmentes sütőpor
- rizsliszt a nyújtáshoz
- 1 db közepes méretű (M-es) tojás a kenéshez
- reszelt * sajt
- 5 dkg margarin vagy * vaj a kenéshez
* Laktózérzékenyek használhatnak nyugodtan laktózmentes tejtermékeket is!
Elkészítés:
- Az összes alapanyagot jó alaposan összedolgozzuk, majd rizslisztes lapon kinyújtjuk.
- Olvasztott margarinnal megkenjük, összehajtjuk, ismét kinyújtjuk, majd megint lekenjük, összehajtjuk.
- 2 ujjnyira nyújtjuk, majd szaggatjuk. Sütőpapíros tepsire tesszük.
- Tetejét felvert tojással megkenjük, megszórjuk sajttal.
- 180 °C fokos sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi szint: könnyű
Tápanyagtartalom | az egészben | 30 db. esetén 1 db. pogácsában |
Energia | 10985 kJ / 2621 kcal | 365 kJ / 87 kcal |
Zsír | 111,6 g | 3,7 g |
amelyből telített zsírsavak | 52,0 g | 1,7 g |
Szénhidrát | 255,4 g | 8,5 g |
amelyből cukrok | 24,1 g | 0,8 g |
Rost | 32,4 g | 1,1 g |
Fehérje | 130,7 g | 4,4 g |
Só | 8,2 g | 0,27 g |
A gluténmentes pogácsa recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: gluténmentes zabpehely gluténmentes zabpehelyliszt joghurt margarin pogácsa reszelt sajt rizsliszt só sütőpor tehéntúró tojás túró uzsonna és tízórai vaj víz