Gluténmentes újkáposztás pogácsa – KolosFreeFood
KolosFreeFood rovatunk újabb gluténmentes receptje egy újkáposztás pogácsa. Tejfehérje allergia vagy laktózézékenység esetén is beépíthető a gluténmentes diétába.
Kolos ajánlása:
Nagyon könnyen felhasználható az újkáposzta a konyhában. Vettem egy nagyobb fejet, aminek a nagyobb részéből jutott a pogácsába, kisebb részéből pedig egy adag salátát készítettem. A gluténmentes káposztás pogácsa úgy az igazán finom, ha kellőképpen borsos. Elkészíteni roppant egyszerű ezt a pogácsát.
Összesen:
Hozzávalók 33 db-hoz (8 adag):
- 230 g újkáposzta
- 1 evőkanál zsír
- 2 evőkanál ivóvíz
- ízlés szerint frissen őrölt bors (jó sok)
- 180 g főtt, áttört krumpli
- 300 g Mimen pogácsa gluténmentes lisztkeverék
- 2 db M-es méretű tojás
- 120 g margarin
- 1 evőkanál gluténmentes sörélesztőpehely
- 3 teáskanál só
- 70 ml langyos ivóvíz
- 1 teáskanál cukor
- 25 g friss élesztő
- lekenéshez: 1 db felvert tojás
A gluténmentes újkáposztás pogácsa elkészítés:
- A langyos vízben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt
- Az újkáposztát összevágjuk, egy kanál zsíron megkaramellizáljuk, pároljuk a vízben, hozzáadjuk a frissen őrölt borsot
- Az főtt, kihűlt burgonyát áttörjük, hozzáadjuk a lisztet, sörélesztőpelyhet, sót, és összekeverjük
- A tojásokat felütjük, adjuk hozzá a tésztához
Elkészítési idő: 1,5 óra
Elkészítésítési szint: haladó
Tápanyagtartalom | az egészben | 1 db. pogácsában |
Energia | 9975 kJ / 2375 kcal | 302 kJ / 72 kcal |
Zsír | 115,3 g | 3,5 g |
amelyből telített zsírsavak | 49,3 g | 1,5 g |
Szénhidrát | 262,9 g | 8,0 g |
amelyből cukrok | 34,3 g | 1,0 g |
Rost | 38,7 g | 1,2 g |
Fehérje | 54,9 g | 1,7 g |
Só | 12,75 g | 0,39 g |
A újkáposztás gluténmentes pogácsa recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: bors burgonya cukor élesztő glutén és tejmentes ivóvíz káposzta margarin Mimen pogácsa só sörélesztőpehely sós sós aprósütemények tojás uzsonna és tízórai vendégváró zsír