Gluténmentes vegán cukkinis, csokoládés muffin
KolosFreeFood receptválogatásunk egy gluténmentes vegán cukkinis, csokoládés muffinnal bővült.
A cukkini semleges íze miatt kitűnő alapanyaga lehet desszerteknek is. Így esett most a választásom erre a zöldségre a muffinomhoz. Nem használtam tojást, de a cukkini segített abban, hogy szaftos maradjon a desszertem. Ha nem ehettek tojást, próbáljátok ki így.
Hozzávalók (12 db):
- 300 g Mimen sweet mix, gluténmentes sütemény lisztkeverék
- 250 g reszelt cukkini
- 120 g cukor
- 100 ml napraforgó étolaj
- 30 g növényi vajalternatíva
- 200 ml növényi tej (most rizsital)
- 4 evőkanál zsírszegény Holland kakaópor
- csipet só
- 2 teáskanál sütőpor
- 1 mokkáskanál szódabikarbóna
- 2 evőkanál frissen facsart citromlé
- vanília aroma ízlés szerint
Tetejére:
- 25 g mentes csokicsepp
A gluténmentes vegán cukkinis, csokoládés muffin elkészítése:
- A cukkinit mossuk meg, reszeljük le.
- Facsarjuk ki a levét is.
- Mérjük ki az összetevőket.
- A növényi vajalternatívát olvasszuk meg.
- Ezt is adjuk hozzá a keverékhez.
- Jól dolgozzuk össze az egészet a kakaóporral is.
- Mérjük ki 12 papírkapszulába a muffin formákba.
- Tetejükre szórjunk csokicseppeket.
- 190 °C fokon süssük készre kb. 20 perc alatt.
- Kihűlve fogyasszuk.
Jó étvágyat kívánok!
Nehézségi szint: kezdő
Elkészítési idő: kb. 30 perc
(recept tápértékszámítása folyamatban)
A gluténmentes vegán cukkinis, csokoládés muffin tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: 30 perc alatt citrom csoki csepp cukkini cukor édes étolaj gyors kakaópor Mimen Édes gluténmentes lisztkeverék muffin receptek reggeli só sütőpor szódabikarbóna tej uzsonna és tízórai vaj vanília aroma