Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Gluténmentes vegyeszöldséges fasírt, csőben sülve

zöldséges fasírt recept gluténmentesenKolosFreeFood receptválogatásunk egy gluténmentes vegyeszöldséges fasírt, csőben sülve bővült.

Sokszor, sokféleképpen készítettem már fasírtot. Volt a kamrában cukkini, répa és természetesen burgonya is. A polcon pedig zabpehely ki nem fogyható eleme a konyhaszekrénynek. Mivel, most lusta voltam fűszerezni, ezért kész fasírt fűszersót szórtam a zöldségekbe. Oda is figyeltem a zsiradékra, ezért csőben sütöttem meg a fasírtokat.

Hozzávalók (14 db):

Sütéshez:

  • 4 evőkanál napraforgó étolaj

A gluténmentes vegyeszöldséges fasírt, csőben sülve elkészítése:

  • Mossuk meg a zöldségeket.
  • A répát és a burgonyát hámozzuk meg.
  • Reszeljük le a cukkinit és a répát is.
  • Nyomkodjuk ki a levüket.
  • Ehhez reszeljük a burgonyát.
  • Üssük bele a tojásokat.
  • Szórjuk bele a zabpelyhet.
  • Mehet bele a fűszerpor is.
  • Alaposan keverjük össze az egészet.
  • Picit hagyjuk állni az egészet.
  • Addig egy nagy tepsibe rakjunk egy sütőpapírt.
  • Vékonyan kenjük le napraforgó étolajjal a sütőpapírt.
  • Próbáljunk meg egyforma méretű pogácsokat formázni.
  • Helyezzük a sütőpapírra.
  • Melegítsük elő a sütőt 190 C-ra.
  • Vékonyan kenjük le a zöldségfasírokat is.
  • Tegyük be a sütőbe, és süssük készre.
  • Kb. 20-25 perc alatt készre sül.

Jó étvágyat kívánok!

Elkészítés: könnyű

Elkészítési idő: kevesebb, mint 45 perc

(recept tápértékszámítása folyamatban)

A gluténmentes vegyeszöldséges fasírt, csőben sülve tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

gluténmentes zöldséges fasírt recept

gluténmentes zöldséges fasírt recept

Kategória: , , , ,