Gluténmentes vendégváró zabpelyhes növényi sajtos golyók
KolosFreeFood receptválogatásunk egy gluténmentes vendégváró zabpelyhes növényi sajtos golyók bővült.
Egy gyorsan elkészíthető, vendégváró falatkákat készítettem. Ehhez nem volt másra szükségem, csak gluténmentes zabpehelyre és növényi sajtrém alternatívára. Így a tejfehérje érzékenyeknek sem kell lemondani a finom sajtos nassolni valókról. Tálaljuk friss dióbéllel, szőlővel, almával.
Hozzávalók (12 darab):
- 110 g növényi sajtkrém alternatíva (most paradicsomos-bazsalikomos ízű)
- 95 g Avena GoFit apró szemű gluténmentes zabpehely
- csipetnyi só
A gluténmentes vendégváró zabpelyhes növényi sajtos golyók elkészítése:
- Egy tálba szórjuk bele a zabpelyhet.
- Kanalazzuk bele a sajtrkém alternatívát.
- Szórjuk bele a csipet sót.
- Gumikesztyű segítségével gyúrjuk össze az egészet alaposan.
- Formáljunk belőle kisebb golyókat, falatnyi méretűeket.
- Szúrjunk bele fogpiszkálót.
- Tálaljuk szőlővel, frissen pucolt dióval, almadarabokkal.
Jó étvágyat kívánok!
Nehézségi szint: kezdő
Elkészítési idő: 150 perc
(recept tápértékszámítása folyamatban)
A gluténmentes vendégváró zabpelyhes növényi sajtos golyók tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: gluténmentes zabpehely sajtkrém só