Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Legfinomabb reggeli zabkása – gluténmentesen, IR barát

Gyors, egészséges reggeli ötletet hoztunk a rohanó hétköznapokra! Persze bármennyire is gyors az elkészítés, ügyeljünk arra, hogy nyugodtan reggelizzünk meg! Receptünk inzulinrezisztenciában is kiváló napindító reggeli!

gluténmentes zabkása receptHozzávalók zabkása 1 főre:

  • 3 evőkanál gluténmentes zabpehely (30 g)
  • 1 evőkanál eritrit édesítőszer(15 g)
  • 1 teáskanál lenmag (5 g)
  • 1-1,5 dl víz
  • 80 g zsírszegény * túró
  • 60 g eper
  • 30 g fekete áfonya
  • 10 g kókuszreszelék

Elkészítés:

  • A zabpelyhet, az eritritet és a lenmagot mérjük egy tálba, majd öntsük fel annyi vízzel, amennyi ellepi (1-1,5 dl).
  • Tegyük félre kb. 5-10 percre, míg a massza besűrűsödik. Ekkor adjuk hozzá a túrót és a kókuszreszeléket és keverjük jól át.
  • Az epreket alaposan mossuk meg, majd a felét villa segítségével pépesítsük át és keverjük a masszához. A maradékot vágjuk apróra, vagy vékony szeletekre a díszítéshez (persze ezt is belekeverhetjük a kásába). Az áfonyát szintén mossuk meg, majd keverjük a kásába, és néhány szemet hagyjunk meg díszítéshez és már kész is van!

Jó étvágyat kívánunk!

* Laktózérzékenyek használjanak nyugodtan laktózmentes túrót!

Elkészítési idő: 15 perc

Nehézségi szint: kezdő

Tápanyagtartalom egy adagban

Energia 300,6 kcal /1256,5 kJ
Fehérje 17,7 g
Zsír 10,9 g
Szénhidrát 30,9 g
Élelmi rost 10 g

A gluténmentes zabkása receptet és a fotót Dékei Zóra, dietetikus készítette és a www.glutenerzekeny.hu oldal tulajdonosa jelenítette meg.
A recept szabadon felhasználható, de tovább adás, máshol történő megjelenítés esetén, az előző mondatot kötelező feltüntetni, a felsoroltak tulajdonjogát tiszteletben tartva.

Kategória: , , ,