Gluténmentes zabpelyhes diós-sárgarabarckos keksz
Iri mama receptválogatásunk egy gluténmentes zabpelyhes diós-sárgarabarckos keksszel bővült.
Az eredeti receptet alakítottam át, amely nem gluténmentes volt és nem is barackkal készült. A dió fantasztikusan illik az asztalt sárgabarackkal. Pillanatok alatt elkészíthető, és meg is sül a keksz. Már maga az illata is fantasztikus, de az íze, az leírhatatlanul finom. Ez az elegáns keksz tökéletesen illik az énidőmhöz, egy finom kávé mellé, kényeztetésnek.
Hozzávalók (14 db nagyobb keksz):
- 300 g Avena GoFit zabpehelyliszt
- 118 g sótlan, puha, szobahőmérsékletű margarin
- 118 g kristálycukor
- 60 g barnacukor
- csipet só
- 1 db egész tojás
- 1 mokkáskanál szódabikarbóna
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 30 g aprított aszalt sárgabarack
- 15 g aprított dió
A gluténmentes zabpelyhes diós-sárgarabarckos keksz elkészítése:
- A diót és a sárgabarackot aprítsuk fel késsel.
- A margarinhoz adjuk a kétféle cukrot és alaposan habosítsuk fel.
- Adjuk hozzá a csipet sót és a tojást is.
- Mehet bele a szódabikarbóna is.
- Keverjük össze ezt is.
- Amikor ezzel készen vagyunk, mérjük hozzá a zabpehelylisztet.
- Szórjuk bele a felaprított barackot és diót is.
- Egy-egy evőkanálnyi mennyiséget szedjünk ki a masszából.
- Kezünk segítségével formáljunk belőlük gombócókat.
- Tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsire ezeket.
- Hagyjunk közötte helyet, mert meg fog nőni!
- Előmelegített 190 C-os sütőben süssük készre 8-10 perc alatt.
- Hagyjuk a tepsiben a sütési idő után pár percig.
- Ezután szedjük ki sütőrácsra kihűlne.
- Kihűlve kínáljuk!
Jó étvágyat kívánok!
Nehézségi szint: kezdő
Elkészítési idő: 30 perc
(recept tápértékszámítása folyamatban)
A gluténmentes zabpelyhes diós-sárgarabarckos keksz tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: barna cukor dió édes gluténmentes zabpehelyliszt gyors kristálycukor margarin sárgabarack só szódabikarbóna tojás vanília kivonat