Gluténmentes zabpelyhes, fűszeres buci
Iri mama receptválogatásunk egy gluténmentes zabpelyhes, fűszeres bucival bővült.
Nagyon szeretem keverni a liszteket. Azt tapasztaltam hogy sokkal jobb állagú, finomabb, eltarthatóbb lesz a végeredmény. Természetesen elkészíthető egyféle lisztkeverékkel is. Most is Air fryerben sütöttem, mint mindig. Így készítem a fűszeres bucit.
Hozzávalók (7 db óriási buci):
- 50 g gluténmentes zabpehely liszt
- 400 g Schär mix B lisztkeverék
- 6 g só
- 7 g porélesztő
- 3 g cukor
- 2 g xantán (vagy 10g útifűmaghéj)
- ízlés szerint chili pehely (elhagyható, nem kell helyette semmi)
- ízlés szerint fokhagyma granulátum (elhagyható, nem kell helyette semmi)
- 460 g langyos víz
- 20 g étolaj
A gluténmentes zabpelyhes, fűszeres buci elkészítése:
- Száraz hozzávalókat tálba mérem, elkeverem.
- Ezután chilivel, fokhagyma granulátummal ízesítem.
- Langyos vízzel összekeverem a tésztát.
- Végül az olajjal jól kidolgozom.
- Lehet kézzel, géppel, kinek hogy kényelmes.
- Air fryer üstjébe sütőpapírt simítok, vékonyan lekenem olajjal.
- Olajos kézzel 7 db ovális bucit gömbölyítek.
- Üstbe teszem, így kelesztem duplájára. Gépet nem kapcsolom be!
- Miután megkelt 180 °C fokon, 18 percig sütöm.
- Óvatosan rácsra fordítom, lehúzom a sütőpapírt, majd vissza csúsztatom a gépbe.
- 180 °C fokon 7 percig tovább sütöm.
- Rácsra borítom hagyom kihűlni.
- Zacskózva fagyasztóba tárolom.
- 3-4 napig fagyasztás nélkül is puha lesz.
- Nagyon finom, enyhén csípős, fokhagymás ízű. Saját találmány.
Jó étvágyat kívánok .
Elkészítési idő: 70-90 perc
Nehézségi szint: kezdő
Hagyományos sütőben 180 °C fokon, légkeveréssel 20 – 25 percig sütöm.
(recept tápértékszámítása folyamatban)
A gluténmentes zabpelyhes, fűszeres buci tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: buci cukor élesztő étolaj fokhagyma gluténmentes péksütemények gluténmentes zabpehelyliszt gluténmentes zsemle ivóvíz psyllium rost (útifűmaghéj) reggeli Schär Mix B só uzsonna és tízórai xantán