Gluténmentes zabpelyhes szendvics alap Air fryerben sütve
Iri mama receptválogatásunk egy gluténmentes zabpelyhes szendvics alappal bővült.
Igazán jól sikerült, finom ízű, puha, rugalmas zsemlék sültek. Biztos hogy többször fogom elkészíteni.
Hozzávalók (8 db):
- 300 g Schär Mix B lisztkeverék
- 100 g Mester kenyér Mix lisztkeverék
- 30 g zabpehely (jelölten gluténmentes)
- 5 g porélesztő
- 7 g só
- 5 g útifűmaghéj
- 450 g langyos víz (nem tévedés, ennyi kell hozzá)
- 25 g étolaj
A gluténmentes zabpelyhes szendvics alap Air fryerben sütve elkészítése:
- Mint mindig, most is a száraz hozzávalókat tálba mérem, elkeverem.
- Ezután apránként adagolva a langyos vízzel összeállítom a tésztát.
- Lehet kézzel, géppel kinek hogy tetszik.
- Én egy kanállal dolgoztam össze.
- Végül az olajjal addig kevertem míg egynemű, puha tészta lett.
- Ezekkel a hozzávalókkal ennyi folyadékra volt szükség, így lett tökéletes állagú a tészta.
- Másik lisztekkel készítve változik a folyadék mennyisége!!!
- Addig pihentetem míg az Air fryert kibélelem sütőpapírral.
- Majd olajos kézzel, egyforma méretű bucit gömbölyítek.
- Lehet zsemlét, kenyeret formázni belőle, én most hosszú bucikra sodortam.
- Gépben hagyom duplájára kelni, de nem kapcsolom be, 30-40 perc alatt megkelt, látszik rajta mikor jó.
- Ezután 180 °C fokon 15 percig sütöm, rácsra borítom.
- Itt a sütőpapírt eltávolítom, vissza teszem a gépbe, tovább sütöm 5 percig.
- Miután kisült, rácson hagyom kihűlni, zacskóba csomagolva tárolom.
- Lehet fagyasztani is.
- Próbáljátok ki Ti is.
Jó étvágyat kívánok .
Elkészítési idő: 70-80 perc
Nehézségi szint: kezdő
(recept tápértékszámítása folyamatban)
A gluténmentes zabpelyhes szendvics alap tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: élesztő étolaj gluténmentes zabpehely ivóvíz lisztkeverék Mester lisztkeverékek psyllium rost (útifűmaghéj) reggeli Schär Mix B só uzsonna és tízórai