Gluténmentes zöldbabos lazacos curry
KolosFreeFood receptválogatásunk egy Gluténmentes zöldbabos lazacos curryvel bővült.
Közel állnak hozzám az ázsiai ízvilágok. Kifejezetten szeretem a kelt-ázsiai konyhát. Viszont az indiai konyha eddig kimaradt a repertoáromból. Viszont nem mertem azonnal elhagyni a thai ízeket, így került bele a lazacom mellé a red curry paszta. Viszont becsempésztem az indiai konyha egyik alapelemét is, a kókusztejet. Nagyon finom lett ez az ebéd. Bátran ajánlom mindenkinek.
Hozzávalók (4 fő):
Lazac:
- kb. 480 g lazacszelet (4 db)
- frissen őrölt bors
- 2 teáskanál só
Red Curryhez:
- 25 g red curry paszta
- 400 ml kókusztej (konzerves)
- 1 evőkanál napraforgó étolaj
- 2 teáskanál fokhagyma granulátum
- 2 teáskanál halszósz
- 3 cm hosszú, pucolt friss gyömbér
- fél citrom frissen facsart leve
- 2 szál újhagyma
- 2 teáskanál só
- frissen őrölt bors, ízlés szerint
Zöldbab:
- 450 g fagyasztott zöldbab
Tetejére:
- 1 szál újhagyma
- ízlés szerint pár szál koriander
- személyeként pár darab friss bazsalikom levél
A gluténmentes zöldbabos lazacos curry elkészítése:
- A lazacszeleteket sózzuk, borsozzuk.
- Tegyük félre kicsit.
- A kókusztejet öntsük ki egy nagyobb serpenyőbe/wokba.
- Adjuk hozzá a red curry pasztát (vigyázat, csípős).
- Szórjuk bele a babot.
- Kezdjük el melegíteni, folyamatos keveréssel segítsük, hogy a curry feloldódjon a kókusztejben.
- Dobjuk bele a gyömbér darabot.
- Szórjuk bele a sót, a frissen facsart citromlevet és a halszószt is.
- Ne felejtsük ki a fokhagyma granulátumot se.
- Vékony karikákra vágjuk fel az újhagymát és tegyük bele ezt is.
- Mehetnek bele a halszeletek.
- Fedjük le, és pároljuk készre kb. 15 perc alatt.
- Az nem baj, ha a zöldbab kissé roppanós.
- Közben készítsük el a rizst, ahogy szoktuk.
- Elkészült a hal.
- Tálalhatunk.
- Rizs, majd szedjünk zöldbabos curry levet.
- Ennek a tetejére tegyük a halat.
- Frissen összevágott korianderrel és újhagymával szórjuk meg.
- Adjunk hozzá néhány bazsalikom levelet is.
- A bazsalikom kifejezetten illik ehhez a csípős ízhez.
Jó étvágyat kívánok!
Nehézségi szint: kezdő
Elkészítési idő: 35 perc
Elkészítési idő: 30 perc
(recept tápértékszámítása folyamatban)
A gluténmentes zöldbabos lazacos curry tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: bazsalikom bors citrom curry étolaj fokhagyma gyömbér gyors halszósz kókusztej koriander lazacfilé só újhagyma zöldbab