Gluténmentes zöldfűszeres, sörbundás fehér tőkehalfilé
KolosFreeFood receptválogatásunk egy gluténmentes zöldfűszeres, sörbundás fehér tőkehalfilével bővült.
Az utóbbi időben nagyon sok halat eszünk itthon. Most fehér tőkehalfilét sütöttem meg. Tojásmentes, gluténmentes sörbundában. A bunda tésztájába került zöldfűszer, és természetesen gluténmentes sör. Vaj ízű Ráma margarinban sütöttem meg. Mellé pírított, serpenyős zöldségek kerültek. Természetesen a köret egyén és ízlés függő.
Hozzávalók (4 főre):
Tőkehalfilé:
- 800 g tőkehal
- ízlés szerint frissen őrölt bors
- minden egyes szeletre pár csipet só
Sörös bunda:
- 300-330 ml gluténmentes sör
- 5 púpos evőkanál It’s us Miklos univerzális lisztkeverék
- 2 teáskanál Mester Család zöldfűszer keverék
- 1 teáskanál Mester Család fokhagyma granulátum
- 2 teáskanál vegeta
Sütéshez:
- 100 g Ráma margarin
A gluténmentes zöldfűszeres, sörbundás fehér tőkehalfilé elkészítése:
- A tőkehalfilék nedvességét alaposan itassuk le papírtörlővel.
- Minden oldalukat picit borsozzuk, sózzuk.
- Egy tálba öntsük bele a sört.
- Mehetnek bele a fűszerek és a vegeta is.
- Adjuk hozzá a lisztet.
- Alaposan keverjük el.
- A massza állaga sűrű, jól tapad a halra.
- Forrósítsuk fel a Rámát.
- Egy-egy halszeletet mártsunk be a sörös zöldfűszeres bundába.
- Mindkét oldalát süssük aranybarna színűre.
- Érdemes kis „lapáttal” megfordítani az egyik oldalán megsült halat, így nem fog szétesni.
- A megsült szeleteket tegyük papírtörlőre, hogy a maradék margarin leitatódjon róluk.
Jó étvágyat kívánok!
Nehézségi szint: kezdő
Elkészítési idő: 40 perc
(recept tápértékszámítása folyamatban)
A gluténmentes zöldfűszeres, sörbundás fehér tőkehalfilé tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: bors főétel gyors It's us Miklo's universal mix lisztkeverék margarin rántott hús só zöldfűszerek