Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Gluténmentes zöldfűszeres, sörbundás fehér tőkehalfilé

hal recept gluténmentesenKolosFreeFood receptválogatásunk egy gluténmentes zöldfűszeres, sörbundás fehér tőkehalfilével bővült.

Az utóbbi időben nagyon sok halat eszünk itthon. Most fehér tőkehalfilét sütöttem meg. Tojásmentes, gluténmentes sörbundában. A bunda tésztájába került zöldfűszer, és természetesen gluténmentes sör. Vaj ízű Ráma margarinban sütöttem meg. Mellé pírított, serpenyős zöldségek kerültek. Természetesen a köret egyén és ízlés függő.

Hozzávalók (4 főre):

Tőkehalfilé:

  • 800 g tőkehal
  • ízlés szerint frissen őrölt bors
  • minden egyes szeletre pár csipet só

Sörös bunda:

  • 300-330 ml gluténmentes sör
  • 5 púpos evőkanál It’s us Miklos univerzális lisztkeverék
  • 2 teáskanál Mester Család zöldfűszer keverék
  • 1 teáskanál Mester Család fokhagyma granulátum
  • 2 teáskanál vegeta

Sütéshez:

  • 100 g Ráma margarin

A gluténmentes zöldfűszeres, sörbundás fehér tőkehalfilé elkészítése:

  • A tőkehalfilék nedvességét alaposan itassuk le papírtörlővel.
  • Minden oldalukat picit borsozzuk, sózzuk.
  • Egy tálba öntsük bele a sört.
  • Mehetnek bele a fűszerek és a vegeta is.
  • Adjuk hozzá a lisztet.
  • Alaposan keverjük el.
  • A massza állaga sűrű, jól tapad a halra.
  • Forrósítsuk fel a Rámát.
  • Egy-egy halszeletet mártsunk be a sörös zöldfűszeres bundába.
  • Mindkét oldalát süssük aranybarna színűre.
  • Érdemes kis „lapáttal” megfordítani az egyik oldalán megsült halat, így nem fog szétesni.
  • A megsült szeleteket tegyük papírtörlőre, hogy a maradék margarin leitatódjon róluk.

Jó étvágyat kívánok!

Nehézségi szint: kezdő

Elkészítési idő: 40 perc

(recept tápértékszámítása folyamatban)

A gluténmentes zöldfűszeres, sörbundás fehér tőkehalfilé tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

gluténmentes hal recept

gluténmentes zöldfűszeres, sörbundás fehér tőkehalfilé

Kategória: , , ,