Gluténmentes zsebes zsemle Air fryerben sütve
Iri mama egy gluténmentes zsebes zsemlével bővítette gyűjteményünket!
Ne mindig a szokott formában legyen, most ilyen zsemle lett. Inspirálta Gábor a Házi Pék, és több hagyományos főzős oldal. Rögtön készítettem receptet, ez lett belőle.
Hozzávalók (9 db):
- 350g Schär mix B lisztkeverék
- 5g porélesztő
- 5g útifűmaghéj (psyllium rost)
- 7g só
- 3g cukor
- 20g Rama margarin
- 80g laktózmentes joghurt
- 280g langyos víz
- 20g étolaj a rétegek közé
Tetejére:
- 1 db S-s tojás enyhén felverve
- 10g szezámmag
A gluténmentes zsebes zsemle elkészítése:
- Száraz hozzávalókat tálba mérem, elkeverem.
- Majd a többi hozzávalóval lágy tésztát készítek.
- Olajos felületen átgyúrom.
- 9 részre osztom, mindegyiket gömbölyítem.
- Egyesével 20-25 cm átmérőjű körré nyújtom.
- Vékonyan lekenem olajjal, félbe hajtom.
- Újra kenem, ismét félbe hajtom.
- Így lett háromszög alakú.
- Air fryer üstjébe sütőpapírt simítok, vékonyan lekenem olajjal.
- Ebbe teszem a zsemléket.
- Lekenem felvert tojással, szórom szezámmaggal.
- Így kelesztem duplájára, de nem kapcsolom be a gépet.
- Ezután 180 °C fokon 12 percig sütöm.
- Ha szükséges fordítás után még 2-3 percig tovább sütöm.
- Mivel nagyok lettek, három adagban sütöttem ki.
- Csak az elsőt fordítottam meg, többit nem.
- Miután megsült rácson hűtöm, zacskózva fagyasztóba teszem.
- Felengedés vagy mikrózás után is tökéletes.
- Bármivel tölthető, nagyon finom.
Jó étvágyat kívánok .
Elkészítési idő: 90-100 perc
Nehézségi szint: haladó
(recept tápértékszámítása folyamatban)
A gluténmentes zsebes zsemle Air fryerben sütve recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: cukor élesztő étolaj gluténmentes zsemle ivóvíz joghurt margarin psyllium rost (útifűmaghéj) reggeli Schär Mix B só szezámmag tojás uzsonna és tízórai