Gluténmentes zsemle Air freyerben sütve
Iri mama egy gluténmentes zsemlével bővítette gluténmentes receptgyűjteményünket!
Ismét Air freyerben készültek a zsemlék. Nagyon szeretem a benne készült ételeket 🙂.
Hozzávalók (4 db óriási):
- 250 g Schär Mix B gluténmentes lisztkeverék
- 6 g só
- 7 g psyllium rost útifűmaghéj
- 4 g porélesztő
- 30 g étolaj
- 250 g langyos víz
Tetejére:
- 10 g szezámmag
A gluténmentes zsemle elkészítése:
- Tálba mérem az összes száraz hozzávalót, elkeverem.
- Ezután a langyos vizet és az olajat.
- Kanállal simára keverem.
- Air freyer üstjét sütőpapírral bélelem, vékonyan lekenem olajjal.
- Olajos kézzel 4 egyforma méretű bucit gömbölyítek, egyenesen az üstbe teszem.
- Megszórom szezámmaggal, duplájára kelesztem.
- De a gépet nem kapcsolom be!
- Miután megkelt, 160 °C fokra állítom a hőmérsékletet, 17 percig sütöm.
- Megfordítom, 160 °C fokon további 3 percet sütöm.
- Rácsra teszem kihűlni, majd zacskóba csomagolva tárolom.
- Giga nagyok lettek ismét, pihe, puhák, finomak.
Jó étvágyat kívánok hozzá 🙂.
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi szint: kezdő
(recept tápértékszámítása folyamatban)
A gluténmentes zsemle tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: Air fryerben sütött élesztő étolaj glutén és tejmentes gluténmentes péksütemények gluténmentes zsemle gyors ivóvíz psyllium rost (útifűmaghéj) reggeli Schär Mix B só szezámmag tej - tojás - gluténmentes tojásmentes uzsonna és tízórai