Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Gluténmentes zsemle Air freyerben sütve

gluténmentes zsemle receptIri mama egy gluténmentes zsemlével bővítette gluténmentes receptgyűjteményünket!

Ismét Air freyerben készültek a zsemlék. Nagyon szeretem a benne készült ételeket 🙂. 

Hozzávalók (4 db óriási):

Tetejére:

  • 10 g szezámmag

A gluténmentes zsemle elkészítése:

  • Tálba mérem az összes száraz hozzávalót, elkeverem.
  • Ezután a langyos vizet és az olajat.
  • Kanállal simára keverem.
  • Air freyer üstjét sütőpapírral bélelem, vékonyan lekenem olajjal.
  • Olajos kézzel 4 egyforma méretű bucit gömbölyítek, egyenesen az üstbe teszem.
  • Megszórom szezámmaggal, duplájára kelesztem.
  • De a gépet nem kapcsolom be! 
  • Miután megkelt, 160 °C fokra állítom a hőmérsékletet, 17 percig sütöm.
  • Megfordítom, 160 °C fokon további 3 percet sütöm.
  • Rácsra teszem kihűlni, majd zacskóba csomagolva tárolom.
  • Giga nagyok lettek ismét, pihe, puhák, finomak. 

Jó étvágyat kívánok hozzá 🙂.

Elkészítési idő: 60 perc

Nehézségi szint: kezdő

(recept tápértékszámítása folyamatban)

A gluténmentes zsemle tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

Kategória: , , , ,