Gluténmentkes trópusi „tiramisu”
KolosFreeFood receptválogatásunk egy gluténmentes trópusi „tiramisu” bővült.
Imádom az olasz édességeket. Amúgy is édes szájú vagyok, desszert, nassolni való bármikor jöhetne. Most, hogy már itt a mangó szezon gondoltam egy merészet, hogy készítek egy kókuszos, mangós tiramisut. ami ugye nem is az, inkább Trópusmisu. A mangó és a kókusz nagyon szeretik egymást, hát még én a kettőt együtt.
Hozzávalók (6 adag):
Babapiskóta:
- 250 g gluténmentes babapiskóta
Mangó püré:
- 350 g mangó (most fagyasztott volt nekem)
- 70 ml víz
- 1 teáskanál negyedannyi édesítő
- csipet só
- pár csepp frissen facsart citromlé
Babapiskóta áztatásához:
- Aroy-D Coconut milk (kókusztej)
Krém:
- 250 g növényi mascarpone
- 200 ml Ráma növényi tejszínhelyettesítő
- 1 evőkanál negyedannyi édesítő, „porcukorrá” őrölve
A gluténmentkes trópusi „tiramisu” elkészítése:
- A fagyasztott mangót a vízzel, édesítővel és a csipet sóval kezdjük egy forralni.
- Verjük fel a hideg növényi tejszín alternatívát.
- Amikor már majdnem kőkemény, adjuk hozzá a porrá őrölt édesítőt.
- Adjuk hozzá a növényi mascarponét is.
- Verjük kemény habbá.
- Közben már megfőtt a mangó.
- Kézi botmixer segítségével pürésítsük össze.
- Forraljunk még egyet-kettőt rajta.
- Vegyünk elő egy kisebb tepsit.
- A kókusz tejet melegítsük meg.
- Forgassunk meg benne a babapiskótát.
- Tegyük le szépen egymás mellé sorba.
- Kenjünk rá habot.
- Erre pedig egyenletesen folyassuk rá a mangópürét.
- Újra jöhet a babapiskóta áztatás, és sorba rakás.
- Ismét rétegezzük rá a habot.
- A tetejére pedig jöhet a mangópüré ismét.
- Takarjuk le alufóliával az egészet és tegyük hűtőbe.
- Hűtés után tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Nehézségi szint: kezdő
Elkészítési idő: 35 perc
(recept tápértékszámítása folyamatban)
A gluténmentes trópusi „tiramisu” tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: babapiskóta citrom édes édesítőszer glutén és tejmentes ivóvíz kókusztej mangó mascarpone növényi habtejszín alternatíva só tiramisu vendégváró