GM mézes puszedli – a kihagyhatatlan karácsonyi finomság
Hozzávalók 1 tepsihez (kb. 30 db):
- 120 g méz
- 30 g barnacukor
- 60 g szoba-hőmérsékletű vaj
- 180 g NATURBIT ALFA-MIX lisztkeverék (új néven It’s us Miklo’s universal mix)
- 100 g mandulaliszt (vagy finomra darált mandula)
- 1 db közepes méretű (M-es) tojás
- 2 teáskanál fahéj
- 2 teáskanál szegfűszeg
- ½ teáskanál szerecsendió
- ½ teáskanál őrölt gyömbér
- 1 teáskanál. szódabikarbóna
- 1 csipet só
Elkészítés:
- A sütőt melegítsük elő 180 °C fokra.
- A száraz hozzávalókat mérjük ki, majd keverjük össze egy keverőtálban.
- Adjuk hozzá a fűszereket, majd végül tojást, a mézet és a szoba-hőmérsékletű vajat és dolgozzuk egynemű masszává.
- Amikor a tészta összeállt, csomagoljuk be fóliába és tegyük be egy órára a hűtőbe.
- A hűtőből kivéve kezünkkel enyhén gyúrjuk át, majd lisztezett felületen nyújtsuk ki fél cm vastagságúra a tésztát és szaggassunk belőle korongokat. (Ízlés szerint más formát is választhatunk.)
- A kiszúrt tésztakorongokat rakjuk egy sütőpapírral bélelt tepsire, majd helyezzük az előmelegített sütőbe és süssük 12-14 percig.
- Sütőből kivéve tegyük sütőrácsra, és hagyjuk kihűlni. Ízlés szerint díszíthetjük cukormázzal, vagy belemárthatjuk gluténmentes olvasztott csokoládéba is, de akár hagyhatjuk így natúran is.
- Az elkészült puszedlikat tegyük jól záródó dobozba, így akár több hétig is elállnak.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézségi szint: kezdő
Tápanyagtartalom egy darabra vonatkoztatva:
Energia | 74,4 kcal / 311 kJ |
Fehérje | 1,2 g |
Zsír | 3,6 g |
Szénhidrát | 9 g |
Élelmi rost | 1 g |
A gluténmentes mézes puszedli receptet és a fotót Dékei Zóra, dietetikus készítette és a www.glutenerzekeny.hu oldal tulajdonosa jelenítette meg.
- Recept címke: cukor fahéj gyömbér It's us gluténmentes termékek It's us Miklo's universal mix lisztkeverék karácsonyi GM receptek lisztkeverék mandulaliszt méz NATURBIT ALFA-MIX szegfűszeg szerecsendió szódabikarbóna vaj