Gombás kölesrizottó – gluténmentes egytálétel
Krémes gluténmentes egytálétel a hűvösebb napokra.
Hozzávalók 2 főre:
- 90 g köles
- 400 g szeletelt csiperke gomba
- 1 nagyobb darab vöröshagyma (kb. 100 g)
- 1 evőkanál olíva olaj
- 1 pohár * natúr joghurt (175 g)
- 2 gerezd fokhagyma
- maréknyi apróra vágott friss petrezselyem
- só, bors
Elkészítés:
- A kölest főzzük meg kétszeres mennyiségű enyhén sós vízben.
- A hagymát tisztítsuk meg, aprítsuk fel, majd kevés olajon dinszteljük meg, végül adjuk hozzá a megmosott gombaszeleteket is, majd fedő alatt, néha megkeverve, időnként egy kevés vizet aláöntve pároljuk puhára.
- Ízesítsük sóval, borssal és 2 gerezd fokhagymával majd, ha puhára pároltuk, melegítsük hozzá a joghurtot is és szórjuk meg az apróra vágott, vagy szárított petrezselyemmel. Adjuk hozzá a megfőtt kölest is és keverjük még alacsony lángon 2-3 percig, hogy az egész jól összeérjen.
Tálalás:
- Készíthetünk hozzá grillezett sajtot, vagy tálalhatjuk frissen sült hússal is.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi szint: kezdő
* Cöliákia mellé társult laktózintolerancia esetén használható laktózmentes joghurt is.
Tápanyagtartalom egy adagra vonatkoztatva:
Energia | 378,9 kcal /1583,7 kJ |
Fehérje | 21 g |
Zsír | 10,1 g |
Telített zsírsav | 2 g |
Szénhidrát | 48,5 g |
Ebből cukor | 4,9 g |
Élelmi rost | 15,4 g |
A gluténmentes egytálétel receptet és a fotót Dékei Zóra, dietetikus készítette és a www.glutenerzekeny.hu oldal tulajdonosa jelenítette meg.
- Recept címke: 30 perc alatt bors fokhagyma gluténmentes egytálétel gomba joghurt köles olívaolaj petrezselyem só vöröshagyma