Grillezett camembert hajdinás spenótágyon
- 350 g fagyasztott spenótpüré
- 100 g hajdina
- 30 g vaj
- 1 evőkanál kukoricaliszt (10 g)
- 3 dl 1,5%-os tej
- 3-4 gerezd fokhagyma
- szerecsendió
- só, bors, bazsalikom
- 2 db. 125 g-os camembert sajt
- igény esetén még 300 g vegyes párolt zöldség
Elkészítés:
- A hajdinát megmossuk, és feltesszük főzni kétszeres mennyiségű enyhén sós vízben.
- Készítsük el a besamel mártást. A tejet kezdjük el forralni. Egy másik edényben olvasszuk fel a vajat, adjuk hozzá a kukoricalisztet, és lassú tűzön, állandó kevergetés mellett pirítsuk sárgás, fehér színűre. A kevergetéshez használjunk habverőt, hogy ne legyen csomós. Állandó keverés mellett adagoljuk hozzá a forró tejet, keverjük simára, és főzzük még kb. 3 5 percig, közepesen folyékony legyen. Ízlés szerint tegyünk bele sót, borsot, és szerecsendiót.
- A grillsütőt kezdjük el melegíteni. Ha nincs, melegítsük fel a sütőt kb. 180 °C fokra.
- A felengedett spenótot hozzákeverjük a besamel mártáshoz, majd hozzáadunk 2-3 gerezd átnyomott fokhagymát, majd adjuk hozzá a megfőzött leszűrt hajdinát.
- Eközben a camembert sajt tetejét enyhén vágjuk be, tűzdeljünk bele a vékonyra vágott fokhagymát, szórjuk meg egy kevés bazsalikommal és tegyük a felmelegített kontakt grillsütőbe sütőpapírral.
- Az elkészült hajdinás spenótpürét szedjük ki a tányérokra, majd tegyük rá a frissen kisütött, enyhén megolvadt camembert sajtokat.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Elkészítési idő: 20 perc
Nehézségi szint: kezdő
Tápanyagtartalom 2 adag készítésekor egy adagban
Tápanyagtartalom | Egy adagban |
Energia | 793,8 kcal / 3310,1 kJ |
Fehérje | 41,6 g |
Zsír | 44,6 g |
Szénhidrát | 50,9 g |
Élelmi rost | 5,7 g |
A receptet és a fotót Dékei Zóra, dietetikus készítette és a www.glutenerzekeny.hu oldal tulajdonosa jelenítette meg.
A recept szabadon felhasználható, de tovább adás, máshol történő megjelenítés esetén, az előző mondatot kötelező feltüntetni, a felsoroltak tulajdonjogát tiszteletben tartva.
- Recept címke: 30 perc alatt bazsalikom camembert sajt fokhagyma hajdina IR barát GM receptek kukoricaliszt max. 20 perces gluténmentes receptek párolt zöldségek spenót szerecsendió tej vaj