Grissini – olasz gluténmentes sós pálcika – ropi
- 40g (4 evőkanál) extra szűz olívaolaj
- fél mokkáskanál só
- 50-60 ml víz
- 1 csapott mokkáskanál sütőpor
- 160 g Glutenix Alfamix gluténmentes lisztkeverék
Elkészítés:
- A víz kivételével minden alapanyagot egy tálba mérünk, majd fokozatosan hozzáadjuk a vizet. Közben gyúrjuk a tésztát, és egészen addig adagoljuk a vizet, még szépen össze nem áll a tésztánk.
- Ha kész, kis darabokat tépünk belőle és 10-15 cm hosszú rudakat formázunk belőle.
- Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket és 180 °C fokos sütőben aranybarnára sütjük / szárítjuk. (kb. 20-25 perc).
Tipp: a grissini előétel formájában egy finom mártogatóval, salátákhoz vagy egy pohár bor mellé is kitűnő választás
Elkészítési idő: kb. 40 perc
Nehézségi szint: kezdő
Tápanyagtartalom az egész adagra és egy darabra vonatkozólag
Egész adag | Egy darab | |
Energia | 904 kcal /3770 kJ | 60,3 kcal / 251,3 kJ |
Fehérje | 1,9 g | 0,13 g |
Zsír | 41,6 g | 2,8 g |
Szénhidrát | 120,9 g | 8,1 g |
Élelmi rost | 17,9 g | 1,2 g |
A grossini gluténmentes sós pálcika recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel elvégezte Dékei Zóra dietetikus.
- Recept címke: gluténmentes liszt gluténmentes ropi NATURBIT ALFA-MIX olívaolaj sós sós aprósütemények sütőpor