Gyors kakaós-diós gluténmentes keksz amit mindenki imádni fog!
Gyorsan telik az idő karácsonyig? Készítsünk pillanatok alatt finom gluténmentes kekszeket és állítsunk össze belőlük saját készítésű süticsomagokat ajándékba!
Hozzávalók kb 35 db-hoz:
- 120 g dió
- 150 g kristálycukor
- 20 g cukrozatlan gluténmentes kakaópor
- 1 narancs reszelt héja
- 2 tojásfehérje
- csipet só
Elkészítés:
- A sütőt melegítsük elő 160 °C fokra és béleljünk ki két sütőlemezt sütőpapírral.
- A diót egy serpenyőben szárazon pirítsuk illatosra kb. 2 perc alatt, majd hagyjuk kihűlni és daráljuk le a cukorral együtt.
- Egy tálban a darált diós cukorhoz adjuk hozzá a kakaóport, a csipet sót és a frissen reszelt narancshéjat.
- A tojásokat mossuk meg, válasszuk szét és a fehérjét verjük fel habbá. (A sárgájára nem lesz szükségünk. Tegyük félre, linzerek készítésekor még jól jöhet!)
- A fehérjéhez adagonként keverjük hozzá az összekevert alapanyagokat. Sűrű, ragacsos tésztát fogunk kapni.
- A masszából teáskanállal egymástól 3-4 cm-re tegyünk kupacokat a sütőpapírra, majd kb. 11-13 perc alatt süssük készre őket. Vigyázzunk, hogy ne süssük túl. Ha elkészült, hagyjuk kihűlni a sütőrácson a kekszeket, majd jól záródó dobozba tegyük őket. Így akár több hétig is elállnak.
Kellemes karácsonyi sütést kívánunk mindenkinek! Lisztválasztási tippek a sütéshez!
Elkészítési idő: kb. 30 perc
Nehézségi szint: kezdő
Tápanyagtartalom egy darabra vonatkoztatva, 35 db keksz készítésekor:
Energia | 41,6 kcal / 173,9 kJ |
Fehérje | 0,9 g |
Zsír | 2,1 g |
Szénhidrát | 4,8 g |
Élelmi rost | 0,4 g |
A receptet és a fotót Dékei Zóra, dietetikus készítette és a www.glutenerzekeny.hu oldal tulajdonosa jelenítette meg.
A recept szabadon felhasználható, de tovább adás, máshol történő megjelenítés esetén, az előző mondatot kötelező feltüntetni, a felsoroltak tulajdonjogát tiszteletben tartva.
- Recept címke: 30 perc alatt cukor dió kakaópor karácsonyi GM receptek keksz narancs tojás