Gyorsan finomat? Gyümölcsös-joghurtos túrókrém, ebéd utánra
- 200 g natúr joghurt
- 250 g zsírszegény tehéntúró
- 2 evőkanál porcukor
- + friss gyümölcs (áfonya, barack, szőlő, banán) vagy kompót (barack, körte, szilva)
Elkészítés:
- A túrót egy villával szétnyomkodjuk.
- Hozzáadjunk a joghurtot és a porcukrot, majd alaposan, jó habosra, akár habverőt is bevetve! elkeverjük.
- Kiadagoljuk poharakba, tetejére friss gyümölcsöket halmozunk és tálaljuk.
- Ízlés szerint megszórhatjuk felaprított gluténmentes étcsokoládéval, fahéjjal, vagy akár kókuszreszelékkel is.
Együttes laktózérzékenység esetén készítsük el laktózmentes tehéntúróval és joghurttal!
Elkészítés: 5 perc
Nehézségi szint: kezdő
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
A receptet, és a fotót Dékei Zóra, dietetikus készítette, Klima Anita dietetikus, egészségügyi szakértő lektorálta, a www.glutenerzekeny.hu oldal tulajdonosa jelenítette meg.
- Recept címke: 30 perc alatt banán joghurt max. 20 perces gluténmentes receptek poharas desszertek porcukor túró