Gyümölcsös barnarizs-puding
- 1 liter 1,5%-os tej
- 100 g kristálycukor (fél bögre) – vagy ennek megfelelő édesítőszer
- 2 tasak vaníliás cukor
- 200 g barna rizs (1 bögre)
- 1 csomag vaníliás gluténmentes pudingpor
- 100 g friss eper vagy más gyümölcs (málna, áfonya, barack, stb.)
Elkészítés:
- A barnarizst kimérjük, majd egy kevés vízzel – éppen amennyi ellepi- feltesszük főni. Amikor a víz elfőtt, fokozatosan hozzáadjuk a tejet, valamint a cukrokat. Mindig csak éppen annyi tejet adjunk hozzá, amennyit magába szív, míg végül az egész adagot hozzá nem adjuk.
- A vaníliás pudingport csomómentesre keverjük egy kevés tejjel.
- Miután a rizs nagyjából besűrűsödött, keverjük hozzá az elkevert vaníliás pudingport, majd tegyük vissza a tűzhelyre és forraljuk össze, míg megfelelő sűrűségű nem lesz. Folyamatosan keverjük.
- Ha elkészült, tegyük tetszőleges poharakba, és hagyjuk megdermedni.
- Friss gyümölcsökkel tálaljuk.
Elkészítési idő: 45 perc + pihentetés
Nehézségi szint: kezdő
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Tápanyagtartalom az egész adagra (4db) és egy adagra vonatkozólag
Egész adag | Egy adag | |
Energia | 1888 kcal /7894 kJ | 472 kcal /1973,5 kJ |
Fehérje | 49,5 g | 12 g |
Zsír | 21,5 g | 5 g |
Szénhidrát | 371 g | 93 g |
Élelmi rost | 22,4 g | 5,6 g |
A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.
A receptet és a fotót Dékei Zóra, dietetikus készítette és a www.glutenerzekeny.hu oldal tulajdonosa jelenítette meg.
- Recept címke: barna rizs cukor eper poharas desszertek puding tej vanília puding vaníliás cukor