Hajdinás vegetáriánus vacsora – glutlénmentes
- 1 liter víz
- 2 fej vöröshagyma
- 4-6 db sárgarépa
- 3 evőkanál olívaolaj
- 2,5 pohár hajdina (1 pohár = 2 dl)
- só, bors
- 1 kiskanál curry
- 1 csipet őrölt gyömbér
Elkészítés:
- A vöröshagymát apróra vágjuk, a sárgarépát meghámozzuk, felkarikázzuk és félbevágjuk a karikákat.
- Az olívaolajat egy nagy serpenyőben felhevítjük, rádobjuk a vöröshagymát és megdinszteljük.
- Hozzáadjuk a sárgarépát és 5 percig pirítjuk, majd beleszórjuk a hajdinát, felöntjük a vízzel, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a curryt és a gyömbért és közepes, vagy annál kicsit nagyobb lángon felforraljuk, majd további 15-20 percig főzzük.
- Akkor jó, ha a víz elfőtt és a hajdina megpuhult.
Elkészítési idő: 50 perc
Újabb segítség a gluténmentes gabonák felhasználására. Nem csak vegetáriánusoknak!
A hajdina egy álgabona (pszeudogabona), az az egy olyan növény, ami rendszertanilag nem a gabonafélék családjába tartozik és eredendően gluténmentes.
A hajdina és a hajdinából készülő alapanyagok (pl. hajdinaliszt) jól építhető be a gluténmentes étrendbe.
- Recept címke: gluténmentes egytálétel gyömbér hajdina olívaolaj sárgarépa vegetáriánus vöröshagyma