Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Burgonyás gluténmentes pogácsa recept hajdinával

A hagyományos burgonyás pogácsa receptet feldobtuk hajdina liszttel. A hajdinaliszt kellemesen fűszeres aromát kölcsönöz az ételeknek, más gluténmentes liszttel keverve lehet használni. A megfelelő állag elérése érdekében sikérhelyettesítőt is használtunk.

hajdinás gluténmentes burgonyás pogácsa receptHozzávalók 15 db.

  • 15 dkg főtt áttört burgonya (kb. 20 dkg nyers)
  • 2 kávéskanál só
  • 4 g gluténmentes porélesztő
  • 1 db közepes méretű (M-es) tojás
  • 2 evőkanál margarin
  • 10 dkg rizsliszt
  • 7 dkg hajdina liszt
  • 1 evőkanál útifű maghéj
  • rizsliszt a nyújtáshoz

Elkészítés

  • A száraz alapanyagokat egy tálba tesszük, elkeverjük, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot és jó alaposan összedolgozzuk.
  • Meleg helyen 40 percet kelesztjük.
  • Rizslisztes lapon átgyúrjuk, szaggatjuk, és tojással lekenjük.
  • Sütőpapíros tepsire tesszük.
  • 180 °C fokon kb. 20 perc alatt megsütjük.

Nehézségi szint: közepes

Elkészítési idő: 100 perc

Tápanyagtartalom az egészben 15 db. esetén
1 db. GM pogácsában
Energia 1013 / kcal /4234 kJ 67 kcal / 282 kJ
Fehérje 25,4 g 1,7 g
Zsír 25,9 g 1,7 g
  amelyből telített zsírsavak 10,6 g 0,7 g
Szénhidrát 160,6 g 10,7 g
  amelyből cukrok 3,4 g 0,2 g
Rost 19,6 g 1,2 g

A gluténmentes burgonyás pogácsa perec recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

hajdinás gluténmentes burgonyás pogácsa recept

hajdinás gluténmentes burgonyás pogácsa recept

Kategória: , ,