Burgonyás gluténmentes pogácsa recept hajdinával
A hagyományos burgonyás pogácsa receptet feldobtuk hajdina liszttel. A hajdinaliszt kellemesen fűszeres aromát kölcsönöz az ételeknek, más gluténmentes liszttel keverve lehet használni. A megfelelő állag elérése érdekében sikérhelyettesítőt is használtunk.
- 15 dkg főtt áttört burgonya (kb. 20 dkg nyers)
- 2 kávéskanál só
- 4 g gluténmentes porélesztő
- 1 db közepes méretű (M-es) tojás
- 2 evőkanál margarin
- 10 dkg rizsliszt
- 7 dkg hajdina liszt
- 1 evőkanál útifű maghéj
- rizsliszt a nyújtáshoz
Elkészítés
- A száraz alapanyagokat egy tálba tesszük, elkeverjük, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot és jó alaposan összedolgozzuk.
- Meleg helyen 40 percet kelesztjük.
- Rizslisztes lapon átgyúrjuk, szaggatjuk, és tojással lekenjük.
- Sütőpapíros tepsire tesszük.
- 180 °C fokon kb. 20 perc alatt megsütjük.
Nehézségi szint: közepes
Elkészítési idő: 100 perc
Tápanyagtartalom | az egészben | 15 db. esetén 1 db. GM pogácsában |
Energia | 1013 / kcal /4234 kJ | 67 kcal / 282 kJ |
Fehérje | 25,4 g | 1,7 g |
Zsír | 25,9 g | 1,7 g |
amelyből telített zsírsavak | 10,6 g | 0,7 g |
Szénhidrát | 160,6 g | 10,7 g |
amelyből cukrok | 3,4 g | 0,2 g |
Rost | 19,6 g | 1,2 g |
A gluténmentes burgonyás pogácsa perec recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: burgonya élesztő glutén és tejmentes hajdinaliszt margarin pogácsa psyllium rost (útifűmaghéj) rizsliszt só sós aprósütemények tojás uzsonna és tízórai