Háromsajtos gluténmentes tészta – klasszikusok gluténmentesen
Sajtos tészta? Igen. Ez a klasszikus recept is villám gyorsan elkészíthető, számos finom gluténmentes száraztészta kapható, de akár még mi is készíthetünk magunknak tésztát is!
- 50 dkg gluténmentes spagetti (pl. Gliadino)
- 20 dkg Trappista sajt (még a szóráshoz 5-10 dkg) – lereszelve
- 2 x 100 g natúr tömlős sajt
- 2 x 100 g szalámis tömlős sajt
- 2 dl rizs főzőkrém („rizstejszín”)
- ízlés szerint zöldfűszerek
- só
- 1 dl rizsital („rizstej”)
- 100 g bacon szalonna
Elkészítés:
- A gluténmentes spagetti tésztát kifőzzük.
- A sajtkrémeket, a reszelt Trappista sajtot egy lábasba tesszük, hozzáadjuk a rizs főzőkrémet, elkeverjük, és folyamatosan, óvatosan összeolvasszuk őket.
- Hozzáadjuk a fűszereket és rizsitalt, visszatesszük a gázra és összefőzzük.
- Ha kifőtt a tészta, akkor összekeverjük vele.
- Sült baconnal és reszelt sajttal tálaljuk.
Nehézségi szint: kezdő
Elkészítési idő: 40 perc
TIPP laktózérzékenyeknek: tudja-e, hogy a hosszan érlelt illetve a kemény és félkemény sajtok (pl. trappista) nagy része természetes módon laktózmentes? Bővebben itt olvashat erről!
Tápanyagtartalom | az egészben | 6 adag esetén 1 adagban (26 dkg) |
7 adag esetén 1 adagban (kb. 22 dkg) |
Energia | 3910 kcal / 16305 kJ | 652 kcal / 2718 kJ | 558 kcal / 2329 kJ |
Fehérje | 145,3 g | 24,2 g | 20,8 g |
Zsír | 164,1 g | 27,4 g | 23,4 g |
amelyből telített zsírsavak | 116,1 g | 19,4 g | 16,6 g |
Szénhidrát | 436,2 g | 72,7 g | 62,3 g |
amelyből cukrok | 25,1 g | 4,2 g | 3,6 g |
Rost | 12,7 g | 2,1 g | 1,8 g |
A gluténmentes sajtos spagetti recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
Gyúrjunk saját gluténmentes száraztésztát otthon!
- Recept címke: bacon főétel gluténmentes száraztészta krémsajt reszelt sajt rizs főzőkrém rizsital só spagetti tészta zöldfűszerek