Házi gluténmentes snack szilveszterre
Egy tészta – három gluténmentes ropogtatnivaló. Készítsünk házi készítésű snacket a szilveszteri buliba. Formázzunk kedvünk szerint, ahogy jobban tetszik! Boldog új évet kívánunk Mindenkinek!
Hozzávalók kb. 3 tálcányi gluténmentes snack-hez:
- 70 g kukoricaliszt
- 60 g barna rizsliszt
- 20 g tápióka keményítő
- 10 g psyllium (útifű maghéj)
- 80 g napraforgó olaj
- 80 g natúr joghurt
- 2 db közepes méretű (M-es) tojás
- 1 tk. só
- késhegynyi gluténmentes sütőpor
Elkészítés:
- A sütőt melegítsük elő 160-170 ºC fokra.
- A nedves hozzávalókat mérjük ki és keverjük habosra.
- A száraz hozzávalókat szintén mérjük ki, majd adjuk a többi. hozzávalóhoz. Keverjük simára a tésztát, majd töltsük nyomózsákba és sütőpapírral bélelt tepsire nyomjunk tetszőleges formákat a masszából. Sózzuk meg, majd mehet is a sütőbe.
- Tepsinként kb. 5 perc a sülési idő.
- Érdemes gyorsan dolgozni, mert minél tovább pihentetjük a tésztát, annál nehezebb vele dolgozni, mert bekeményedik.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Elkészítési idő: kb. 45 perc
Nehézségi szint: kezdő
Tápanyagtartalom az egész adagban:
Energia | 1467,9 kcal/6135,9 kJ |
Fehérje | 23,6 g |
Zsír | 95,9 g |
Szénhidrát | 116,9 g |
Élelmi rost | 11,9 g |
A házi gluténmentes snack receptet és a fotót Dékei Zóra, dietetikus készítette és a www.glutenerzekeny.hu oldal tulajdonosa jelenítette meg.
- Recept címke: barna rizsliszt étolaj gluténmentes party snack kukoricaliszt psyllium rost (útifűmaghéj) só sós sós aprósütemények sütőpor tápiókakeményítő tojás