Csicseriborsós házi gluténmentes tészta készítés
Az üzletekben számtalan fajtájú és formájú gluténmentes tészta érhető már el. De mi van akkor ha éppen nincs otthon, de tésztaételt szeretne a család? Semmi gond, mert 30 perc alatt mindössze 2 hozzávalóval házi gluténmentes tészta készíthető!
- 10 dkg csicseriborsó liszt
- 1 db tojás
Elkészítés:
- A tojást a csicseriborsó liszttel alaposan összegyúrjuk
- Tegyünk fel vizet forrni, hogy amíg a tésztát megformázzuk az felforrjon.
- Amikor a tészta összeállt, gluténmentes liszttel meghintett lapon egyenletesen kinyújtjuk
- A gluténmentes tésztánkat késsel felvagdossuk tetszőleges szélességűre és hosszúságúra.
- A tésztacsíkokat forrásban lévő vízben kifőzzük.
Tippek:
- Ízlés szerint keverhetünk a tésztába sót, fűszer-keveréket vagy akár apróra vágott friss zöld-fűszereket is!
- Ha van tésztagépünk érdemes avval átnyújtani és vágni!!
Nehézségi szint: kezdő
Elkészítési idő: 30 perc
Tápanyagtartalom | 1 adagban |
Energia | 1909,4 kJ / 457,9 kcal |
Fehérje | 27,8 g |
Zsír | 11,5 g |
amelyből telített zsírsavak | 2,3 g |
Szénhidrát | 57,8 g |
amelyből cukrok | 10,9 g |
Rost | 10,8 g |
A házi gluténmentes tészta recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.