Házi gluténmentes tészta – nem probléma!
Könnyen készíthetünk magunknak házi gluténmentes tésztát, ha éppen kifogytunk a kedvenc gluténmentes száraztésztánkból!
- 1 db közepes méretű (M-es) tojás
- 10 dkg barna rizsliszt
- szükség esetén 1 evőkanál víz
Elkészítés:
- Az alaposan megmosott tojást felverjük
- A felvert tojást a barna rizsliszttel jó alaposan összegyúrjuk, szükség szerint adhatunk hozzá némi vizet.
- Majd kinyújtjuk és késsel felvágjuk (vagy tésztagépet használunk)
Nehézségi szint: haladó
Elkészítési idő: 40 perc
Receptünk tejmentes így tejfehérje allergiások és laktózérzékenyek is fogyaszthatják
Tápanyagtartalom | egész adagban |
Energia | 422,3 kcal / 1761 kJ |
Fehérje | 12,3 g |
Zsír | 6,7 g |
amelyből telített zsírsavak | 2,1 g |
Szénhidrát | 75,5 g |
amelyből cukrok | 0,9 g |
Rost | 4,3 g |
A gluténmentes tészta recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: barna rizsliszt glutén és tejmentes gluténmentes tészta rizsliszt tojás