Házi GM tojáskrém – még elkészíthetjük a húsvéti asztalra!
- 10 db M-es méretű tojás
- 15 dkg * vaj/margarin
- 1 evőkanál mustár
- 2 dl * tejföl
- 1 marék felaprított snidling
- csipet só
Elkészítés:
- A tojásokat mossuk meg, majd helyezzük be egy lábosba és öntsük fel annyi vízzel, amennyi ellepi. Tegyük fel a tűzre és forrástól számított 5 perc alatt főzzük keményre őket.
- A megfőtt tojásokat pucoljuk meg és hagyjuk kihűlni, majd vágjuk félbe és a sárgáját válasszuk szét a fehérjétől.
- A tojás sárgáját villával nyomkodjuk össze, keverjük simára a mustárral, a vajjal és a 2 dl tejföllel.
- A tojás fehérjét vágjuk apró kockákra, majd keverjük hozzá a krémhez.
- Ízesítsük kevés sóval, és apróra vágott snidlinggel és már tálalhatjuk is!
Elkészítési idő: 15 perc
Nehézségi szint: kezdő
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
A receptet, és a fotót Dékei Zóra, dietetikus készítette és a www.glutenerzekeny.hu oldal tulajdonosa jelenítette meg.
A recept szabadon felhasználható, de tovább adás, máshol történő megjelenítés esetén, az előző mondatot kötelező feltüntetni, a felsoroltak tulajdonjogát tiszteletben tartva!
* Laktózmentes vajat és tejfölt használva, cöliákia és laktóz-intolerancia együttállása esetén is beépíthető a diétás étrendbe.
- Recept címke: 30 perc alatt max. 20 perces gluténmentes receptek mustár snidling tejföl tojás vaj